View Single Post
Old 14 Jun 2009, 18:55   #34
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by illotempore2002:
cred ca, by default, fiecare regizor mare are un stil personal si coerent. intra la aceeasi categorie si regizorii care isi schimba stilul si conceptia despre lume&film odata cu maturizarea lor/alt eveniment?

de exemplu Fellini, sau Fritz Lang, sau Dan Pita?

coerenta nu cred ca se aplica celor din urma, caci nu sunt constanti. stilul personal se aplica, insa impartit in doua stiluri.

cand spun regior cu stil coerent si personal, primul care imi vine in minte este Hitchcock iar al doilea e Godard. Al treilea e cu siguranta David Lynch.

Sunt total de acord cu ultimii trei regizori. Numai ca dupa mine si Fellini face filme de autor. In special pentru ca are un anumit mod de a portretiza societatea italiana pe care nu il vezi la nici un alt regizor (iar personajele lui au un anumit gen de caracteristici care ii sunt particulare lui).

Nu prea inteleg la ce te referi prin coerenta. Mai ales cand il aduci in discutie pe Lynch. Care e total impotriva explicatiilor logice si coerente cand vine vorba de creatie regizorala. De altfel din ce stiu eu, el si refuza sa comenteze despre ceea ce vrea sa spuna prin filmele sale. Deci nu sunt convinsa ca trebuie sa consideram un criteriu "coerenta". Sau poate nu trebuie sa-i dam numele asta...