Din päcate, subiectul a revenit în actualitate. Stefan (cred) l-a atentionat pe Judex, apropo de un anumit mesaj, cä Dragomara se îndreaptä spre bannare.
In toate cazurile trecute, ea a crezut cä eu as fi instrumentat (prin culise) bannärile ei (din motive pe care nu le dezvälui aici - oricum, nu au nici o legäturä cu mine, ci cu anumite antecedente dureroase).
Ca atare, acum declar cu toatä täria.
Fatä de modul cum se comportä în ultima vreme, NU sunt de acord sä fie bannatä.
Motivatii:
- chiar si când atacä, foloseste un limbaj civilizat (cu exceptia cuvântului "prost / prosti", care e un automatism infantil, usor de trecut cu vederea; si Dem. Rädulescu, într-un scheci la TVR, zicea: "Prostule!", si nici chiar comunistii nu l-au cenzurat);
- remarcele ei jignitoare, prin care-i face pe ceilalti (incomparabil) mai prosti si mai imorali decât ea, sunt involuntare si inocente (nu-si dä seama cä jigneste, crede sincer cä are dreptul legitim de a emite asemenea judecäti, în folosul societätii), si oricum nu au decât valente abstracte; nimeni nu i le ia în serios; dimpotrivä, sunt foarte amuzante;
- faptul cä e împrästiatä, distratä, neatentä, este inefabilul ei, farmecul ei; mesajele off-topic, în care încurcä andrisantii, räspunde unor mesaje färä sä le fi citit (total, partial sau mäcar atent), etc., are un haz irezistibil - iar atunci când întrece mäsura, se remediazä usor, prin merge, move, edit sau delete.
In fine, mai am si un argument personal:
- Imi place mult sä-i räspund rational. E un exercitiu intelectual foarte antrenant.
|