View Single Post
Old 11 Jun 2009, 12:46   #18
jactati
Veteran

jactati

@pitbull: daca stiai ca va reactiona ti-ai facut pacate cu el, indiferent de cum iti linistesti constiinta. cred ca trebuie sa bagi vreo 10 rugaciuni de penitenta - doza minima.
@illo: daca ne-ar mana doar instinctul de supravietuire si cruzimea adio civilizatie (gen minor dealtfel fata de problemele morale dostoievskiene). toata ipocrizia asta sociala numita civilizatie e un rau necesar. nu vorbesti urat si de rau asa cum nu te scobesti in nas (desi iti vine) - pentru ca-i pe altii. si omul e zoon politikon (mai mult zoon).
@corinka: in relatiile normale dintre oameni (exceptam aici intalnirile primordiale, revelatoare, iluminatoare) palmele nu rezolva nimic. E un principiu de baza al educatiei - and for good reason. grecii antici au inventat retorica, dialectica, maieutica, banalul dialog pentru a-ti comunica "dreptatea" - asa ca pe scurt eu nu simt nevoia nici unei palme, desi s-ar putea sa-mi iau cateva pen' ca sunt patronizing;
@all: cred ca v-ati confesat deajuns si cum sunt sigur ca in afara forumului nu pacatuiti cu cuvantul si cu gandul cred ca nu mai aveti nevoie de alta impartasanie pentru vreo saptamana;
@bucuresteni: daca n-ati facut-o dati fuga la Dalles si vedeti expozitia lui Mirel Zamfirescu. Este un periplu minunat prin istoria picturii (plus un quelque chose personal) iar lucrarile arata o minunata aplecare spre soarta celor "cazuti". Doar titlurile si va spun tot: Sodomaice (), Izgonirea din rai, Cain si Abel, Fiicele lui Lot, etc. In concluzie: there's hope for us sinners.
jactati is offline   Reply With Quote sendpm.gif