Mie mi-a placut Salvation.
The Cranberries-Salvation.
aaa,acum vorbim de film, nu ? Ei bine l-am vazut, luat de un prieten din copilarie care e fan Transformers sau cum naiba ii zice

.
Cand eram noi mici, amicul asta , care e grozav la desen si acum e mare grafician, s-a apucat sa faca propriile benzi desenate despre Terminatorii astia. Cu sufletul la gura, cascam toti din clasa ochii la episoadele scornite si puse in niste mini-revistute facute manual, care cred ca-i ocupau tot timpul. Asa ca, un arc peste timp, acum ne-am facut mari si avem si bani de buzunar, am zis sa mergem la filmul asta .
Nu pot sa pricep in ruptul capului (deh non-fan al seriei oficiale, ci doar a aleia desenate :d), cum naiba fiu-su se uita de sus la prichindelul de tat-su.... imi dadeau lacrimile daca in loc de coyot de 3 zile ii scotea o ciocolata cu rom din 2009 si-i zicea " Ia tata, senzatiile romanesti nu pot fi ucise de Skynet". Aici poate intervine cineva si-mi explica pentru care din ei timpul curge linear dupa legea ax+b.
Cand stateam in sala, au inceput zdranganelile de fiare. La asta se sta foarte bine. Daca ati trecut vreodata prin dana 20 din Portul Constanta, cand se incarca fier vechi, veti realiza ca macaralele alea suna melodios cand incarca. Te dor timpanele de la filmul asta. Si primul gand a fost : daca in 2009 e criza, in 2010 criza, si inca vreo 2ani peste, cand naiba mai au timp robotii sa faca rost de atata metal ? Caci Sidexul e la pamant si da oameni afara.
Ce am mai observat din film: pustiul care in filme e Kyle Reese, este fix pustiul care piloteaza Enterprise cu frana de mana (tip Renault MeganeII) trasa, in Star Trek asta nou. Cica ar fi rus, cu pedigree si parinti campioni. O alta secventa care mi-a ramas, ar fi mersul a la Pussicat Dolls al tipei care pilota A-10. Dar chiar asa, numai A-10 ne-a mai ramas in 2018 ? Dar Migurile noastre unde sunt ? N-am vazut o aripa de F-16, Eurofighter , Saab Gripen , Suhoi 27.
Filmul e varza in logica. Ce sa mai comentez ? Ca au gasit ei (Rezistenta) o frecventa cu care puteau paraliza robotii ? Au testat-o in laborator, in camp, si n-au facut nimic cu ea! Cu alte cuvinte nu avem nevoie de cercetare - exact cum vede lucrurile si Boc, la noi.
In schimb l-au infiltrat pe tipul ala care e precum Ahile, dar cu calcai de fier si inima vulnerabila, care asa, fara sa fie intrebat de nici un robot secretar, inchide unitati , turnuri, tunuri dupa pofta inimii. Pai daca nici un program militar, Skynet, nu isi da seama ca ii sunt inchise gurile de foc, atunci noi ce sa mai zicem cand uitam sa returnam datoriile ?
Asa cum zicea si Pitbull, tipul ala , Sam Worthington, mai merita o aparitie, caci l-a cam eclipsat pe Bale. Si fir-ar sa fie, chiar si la noi la Fundeni se monteaza valve artificiale.