Thread: 2009
View Single Post
Old 07 Jun 2009, 11:21   #135
gionloc
Guru

gionloc

da, e mai radical.
dar nu e un proiect implinit. asta era discutia mea cu mine sau cu florin si razvan p-aci pela tiff (tim e la venetia, o sa vada filmul peste o luna). ce fac, ma simt bine la film si spun ca e minunat, ma interesează caile pe care le negoiciază porumboiu şi, chiar daca nu le gasesc bine legate, salut căutarea si spun ca filmul e tare (asa ma gindeam sa fac dupa prima vizionare) sau vorbesc despre deficitul pe care il vad in asanblarea cercetarii cinematografice a lui cp. dupa a doua vizionare latura asta a ramas in prim+plan in mintea mea, filmul chiar m-a enervat (prin lecţia pe care mi-o derulează sau mi-o etalează).

pina la urma asta e diferenta pe care incerc sa o fac - filmul mi-a placut, are substanta, cauta lucruri deosebite, le gaseste in parte, dar nu le leaga. cautarile conceptuale nu se materializează adecvat in istoria de pe ecran.
in ideea de 'borna fundamentala' creca filmul poate fi numit (ca realizare, stil) - realism didactic; asa ceva chiar ca nu aveam! realism tezist am vazut la cantet , realism dramatic la mungiu si muntean, realism ('pur') in mdl...
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif