Thread: Filmozofie
View Single Post
Old 02 Jun 2009, 18:27   #25
dovey
Junior

dovey

Ai dreptate, deocamdata doar Dragomara a dat un raspuns complet, asa ca ii calc pe urme!
Pentru mine filmul e o regasire, inseamna foarte mult, ma face sa realizez cat de mult a evoluat, sau dupa caz, a involuat societatea. Deci da, filmul e o prioritate pentru mine.
Cred in film, pentru ca mai cred inca in oameni, in puterea lor de a modifica, de a imbunatati. Si cred ca filmul in general e o stare de bine, o religie contemporana greu de ignorat, indiferent ca esti pro sau contra.
Daca filmul e entertainment...nu stiu! Pt mine entertainment e Jay Leno sau David Letterman, filmele mai putin; pentru ca de multe ori si comediile au acel substrat moralizator care pun punct firului comic. Dar notiunea de entertainment are atribute diferite, asa ca depinde din ce perspectiva gandesti totul.
Doar o meserie nu va fi niciodata, pentru ca a lucra in mediul asta inseamna un anume stil de viata, nu ceva liniar care incepe dimineata la 8 si se termina la 4, ore mai tarziu. Inseamna multa emotie, una pe care nici o alta meserie nu o poate oferi. Hobby poate fi, pentru multi filmul e doar un hobby, asa ca raspund afirmativ.
Viata merge inainte cu sau fara film, dar nu ar mai merge atat de bine, ar avea nevoie de carje, pentru ca filmul e radiografia unui drum social; uita-te la un film din anii '40 si uita-te la orice film facut recent: diferenta e colosala. Ori sanatatea noastra sta de multe ori sub raze x ...
Pentru un film bun as merge departe, poate prea departe, dar ce pot face?!
Cred ca filmul e o forta, mai ales filmele in spatele carora se gasesc oameni capabili sa-si exprime ideile; spun asta fiindca sunt multe productii bune la nivel de concept, dar care esueaza la capitolul mod de expresie.
Ai dreptate, au existat carti care au schimbat lumea, numai ca au schimbat-o diferit pentru fiecare. La fel si cu filmul. Poate unele au produs deja schimbarea, dar pentru fiecare in parte.
dovey is offline   Reply With Quote sendpm.gif