Ok, eu o sa vin acum si o sa inclin balanta in directia opusa.
Pentru mine filmul e cea mai pasionanta calatorie pe care o poti face in 2 ore(mai mult sau mai putin). Nu degeaba admiram actorii, apreciem regizorii, ii compatimim pe cei care muncesc enorm pe platourile de filmare, dar nu se vad niciodata.
Din filme poti acumula acea cultura pe care o carte nu ti-o va oferi niciodata, si asta pentru ca e fascinant sa vezicu ochii liberi actiunea pe care o carte doar o contureaza. Nu spun ca toate filmele sunt bune, pentru ca nu e e asa; dar cu toate astea, sunt filme care iti marcheaza existenta, la fel cum desenele animate dau o semnificatie aparte copilariei.
Da, iubesc filmul, si cred ca actorii duc in spate povara unui stil de viata foarte pretentios, care consuma mai mult de 8 ore pe zi. Si mai cred in cuvintele lui Michael J.Fox : Pain is temporary, film is forever.
Cat despre carti....una care mi-a schimbat viziunea despre lume si identitate "Un caz de mutilare", a lui Graham Greene; imi plac toate cartile lui, dar asta are un suflu irezistibil...
|