Thread: Iconodul
View Single Post
Old 28 May 2009, 15:38   #8
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Originally Posted by illotempore2002:
deci: un filmmaker este iconoclast daca se opune curentului. adica daca face invers decat fac restul, ceilalti. nu compari pe cei din Dogma cu ei insisi, ci cu restul curentelor, contemporane cu ele, exterioare.

Mi-ai raspuns cu niste generalitati pe care le stiam si eu. Stiu si eu ce inseamna iconoclast. Oricum, intrebarea era mai mult retorica. Cum am spus mai sus, pana la urma totul e relativ. Abatandu-se de la Dogma si de la curentele clasice, sunt iconoclasti, dar daca urmeaza orbeste regulile Dogmei sunt oarecum si iconoduli. Asta afirmam, de fapt.

ICONODÚL ~ă (~i, ~e) m. şi f. 1) Adept al cultului icoanelor. 2) fig. Persoană care apară valorile normelor consacrate prin tradiţie. /<fr. iconodule

ICONODÚL, -Ă s. m. f. 1. adept al cultului icoanelor. 2. (fig.) cel care acceptă integral, fără spirit critic, autoritatea unei valori consacrate. (< fr. iconodule)

Originally Posted by illotempore2002:
eu nu-l compar pe vinterberg cu von trier (ei sunt ca unul, si ei si ceilalti din Dogma) ci cu celelalte stiluri de film cum ar fi siropoasele hollywoodiene, filmele de autor (Dogma se opune filmelor de autor, mai ales), etc.

Tu consideri ca filmele de autor sunt iconodule, precum siropoasele hollywoodiene?
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif