Originally Posted by corinka:
Originally Posted by Cinemania:
sunt de acord cu Euthanasia cand efectiv nu mai e nici o speranta pt cel bolnav...eu cred ca ar trebui sa semneze fiecare atat cat inca ma poate un fel de act prin care sa specifice daca e de acord sa fie eutanasiat sau nu in caz ca pateste ceva iremediabil...sa fie mai usor si pt cei apropiati si pt persoana respectiva (daca mai e cazul)
|
Si daca o persoana se razgandeste, dar nu mai apuca sa isi retraga acordul?
|
nu am zis ca ar fi tocmai usor sa pui la punct un cadru legal / administrativ cu privire la acest procedeu dar sunt destule minti luminate care ar putea face asta (probabil nu la noi)...ma gandesc ca daca ajungi intr-o situatie iremediabila (leguma) e cam greu sa te mai razgandesti
dar sa ne gandim si la varianta in care mai poti comunica cu cei din jur dar nu mai ai nici o sansa si din cauza suferintei ceri sa fii eutanasiat (in situatia de acum)...pe cei care ajung in situatia asta cine ii ajuta? ma apuc sa decuplez cabluri pe ascuns?
nu o sa ma bat niciodata in piept si o sa strig ca nebunu' ca sunt pro sau contra eutanasierii, tocmai pt ca e vorba de viata unei fiinte si cu asa ceva nu te joci facand o lege la colt de strada
sa fie clar: daca se va hotari sa se legalizeze autanasierea si cadrul legal ar fi unul subred voi fi unul din cei care se va declara impotriva ei...daca va fi un cadru care sa ajute ambele parti atunci voi fi pro
cum zicea Pit, nu va rezolva toate problemele legate de asta...nu inca