Da, într-adevär - discutia s-a dezvoltat, deci s-ar justifica un topic de sine stätätor.
Judex, Stefan sau Gloria - un split, please?
(De la mesajul #447 - cu titlul: "Euthanasia - pro sau contra?")
Despre Remko n-am dat detaliile în scris, am mentionat doar cazul. (E acolo si linkul la poezia pe care i-am dedicat-o.)
Evident, cunoasterea dintr-o anume experientä personalä a acestor situatii extreme nu poate fi decât beneficä - e greu sä vorbesti despre ceea ce nu cunosti (si, cu cât cunosti mai putin, cu atât îti scade si dreptul la fermitatea opiniilor; ca atare, äia care fac circ pe sträzi, cu cartoane pe care scrie "She's still alive!" si "Life is a gift from God!", dacä n-au trecut niciodatä prin asa ceva, au dreptul cel mult sä-si exprime opiniile cu sfialä si discretie, în spirit dubitativ, la modul: "Nu pot sti sigur, dar cred cä...").
Pe de altä parte, nu trebuie sä uitäm cä o asemenea experientä e extrem de traumaticä, deci riscä sä perturbe puterea de a judeca obiectiv; opinia unui apartinätor care a fost afectat profund de agonia cuiva drag e extrem de relevantä, dar nu absolutä. (Vezi si faptul cä, în tärile civilizate, decizia apartine unui judecätor impartial, tinând seama de pozitiile tuturor: bolnav, rude, medici, psihologi, avocati, preoti.)
Last edited by Pitbull : 25 May 2009 at 12:36.
|