Originally Posted by Pauline Kael:
Originally Posted by Pitbull:
Nu mai avea nici o sansä. Am cerut euthanasia pe loc.
(Si sper cä pânä ne-o veni ceasul si nouä, cei din generatia asta, va ajunge si România la nivelul de civilizatie al Olandei, Elvetiei, etc. - unde euthanasia umanä e legiferatä.)
|
Euthanasia si credinta in Dumnezeu se impaca exact ca baba si mitraliera.
Dar eu oricum ma duc in iad pt ca ii judec pe altii,care este.
Olanda are cam multe libertati,iar Elvetia cu ipocrita ei neutralitate  ...
|
Biblia spune ca Dumnezeu da viata si ca el este cel care are dreptul sa o ia. Eutanasia e cu doua fete...pe de-o parte,pentru ca nu avem dreptul sa luam viata unui om,iar pe de alta parte prin eutanasie ii curmam suferinta atat persoanei bolnave, cat si noua, care suntem martorii de cele mai multe ori neputinciosi,ale suferintei lor.
Ma gandesc ce chin ar fi pentru mine sa imi vad zilnic un prieten aflat in coma de ani buni,stiind ca nu se va mai trezi in viata asta si daca ar face-o,nu ar mai fi ca cel de dinainte. M-ar distruge sa ii vad neputiinta, in loc sa il stiu intr-un loc mai bun. Nu prea se pune problema de eutanasie cand o persoana este constienta si "mobila" si vede moartea ca singura solutie pentru a scapa de durere, pentru ca de cele mai multe ori acea persoana se sinucide.Incercam sa ii convingem sa reziste,desi stim ca poate nici noi nu am rezista sa fim in situatia lor.
La fel e si cu animalele...pentru ca ele nu pot "grai",luam noi cea care credem a fi cea mai buna decizie in locul lor. Mi s-ar rupe sufletul sa ma uit in ochii unui caine,citindu-i durerea si stiind ca pot face ceva ca sa i-o curm , dar nu o fac din egoism,ca sa fie mai mult timp cu mine. Un prieten de al meu avea un caine care i se imbolnavise asa de rau,incat ii erau intestinele iesite in exterior, asa ca i-au dat injectia.
Complicat e cu eutanasiile astea. Nu ma pot pronunta clar in privinta lor,pentru ca nu am fost niciodata pusa in posibilitatea de a alege. Cateodata, a nu recurge la eutanasie e precum un endurance test,pentru ca ai senzatia ca Dumnezeu doarme si ca ti-a ramas tie pe cap sa faci ceea ce ar trebui sa faca el.
Olanda are multe libertati si totusi...le merge bine.