Ti se pare.
Purtäm un foarte fecund, dinamic si interaciv DIAlog.
Intr-adevär, clipul äla are si câteva calitäti interesante. Dintre cele patru sfaturi, doar unul e gresit; al doilea e 100% just, iar ultimele douä necesitä doar precizäri auxiliare. S-o luäm în ordine:
1) Sä nu faci presupuneri.
FALS. Asa cum am spus, certitudinile ne sunt inaccesibile, deci nu putem gândi decât la nivel de presupuneri. "Sä nu faci presupuneri" = "sä nu gândesti", "sä fii legumä".
Dar, desigur, presupunerile implicä un coeficient de risc (pe care se bazeazä cele câteva povete imediat urmätoare). Deci, punctul 1) trebuie sä fie formulat astfel:
1) Sä nu cazi în capcana falselor certitudini!
(sau: "Sä nu iei presupunerile drept certitudini!")
Sä faci numai presupuneri, si sä fii constient de relativitatea lor.
2) Sä-ti tii întotdeauna cuvântul.
DA, 100% DA!
Cälcarea oricärei promisiuni e unul dintre genurile de trädare pe care le dispretuiesc la maximum. Când factori externi mä împiedicä PRACTIC sä mä tin de cuvânt, întotdeauna fac urmätoarele:
- informez
- îmi cer iertare;
- propun o solutie alternativä fezabilä, sau mä lupt s-o aplic totusi pe cea initialä, de îndatä ce va fi posibil (pânä atunci, reducând la minimum pagubele cauzate de lipsa ei).
3. Fä întotdeauna totul cât se poate de bine.
De acord. Si eu cred în perfectionism.
(O singurä precizare am, minorä: mä sträduiesc sä apär perfectionismul de excesele maniacale, de factura "mai binelui care e dusmanul binelui"; adicä, sä respect justa mäsurä).
4. Nu lua NIMIC personal.
De acord, cu o remediere.
Formula corectä:
4. Nu lua NIMIC personal, dacä nu e menit astfel.
Fair enough?
Multumesc cä te-ai gândit la mine.
Dumnezeu sä te binecuvânteze si pe tine!
Last edited by Pitbull : 24 May 2009 at 13:33.
|