Thread: Jean-Luc Godard
View Single Post
Old 18 May 2009, 12:39   #79
Chambord
x

Chambord

Originally Posted by corinka:
Originally Posted by Chambord:
Alphaville e SF si are narativa.

Nu e vorba numai despre firul narativ. Chiar m-a captivat subiectul, pentru aceleasi motive pentru care mi-au placut cartea 1984 a lui George Orwell si filmul Equilibrium, in care Christian Bale a fost pentru mine doar un bonus, subiectul m-a cucerit oricum.

Distopiile sunt irezistibile pt oricare dintre noi. Pt mine '1984' a lui Orwell e una din putinele carti despre care pot sa spun ca mi-au zguduit 'optica' atunci cand am citit-o. Intr-un fel vedeam niste lucruri inainte de '1984' si cu totul altfel dupa... Nu acelesi lucru pot sa-l spun despre 'Equilibrium' care mi s-a parut un kitsch. Fura ce poate din '84 si Fahrenheit 451, dar fara stil. Ei, Bale da ! Nu te poti supara pe el, orice ar face, de acord. Ca si cum, noi barbatii, ne-a supara pe Megan Fox ca a jucat in panarama de Transformers.

Iar despre Godard si narativa, ce voiam sa spun e ca (Ok, da Judex, toate filmele au subiect si fir narativ si @illo: mi-ai mutat degeaba postul ala, ma refeream la Godard si era on topic !!) nu in toate filmele lui Godard subiectul conteaza (pare mai mult un vehicul pt filosofare). In schimb in Alphaville (nu l-am terminat, am vazut acum ceva timp o bucata din el si trebuie sa-l duc la bun sfarsit intr-o zi) pare ca, tocmai pt ca propune o lume alternativa, subiectul are o pondere mult mai mare.