Thread: Jean-Luc Godard
View Single Post
Old 15 May 2009, 13:10   #67
jactati
Veteran

jactati

of course ca nu se reduce la atat. m-a amuzat foarte tare definitia din dictionar - pentru ca nu spune de fapt nimic despre film. am citit ce-ai spus despre citatele pe care le da Godard. pentru mine sunt niste elemente de contrapunct si atat. oricum n-o sa incep sa-i admir pe picasso, renoir (auguste) sau velasquez din cauza unor reproduceri (ieftine) de pe peretii mariannei. citatul "poetic" am impresia ca e din rimbaud si nu din baudelaire (cum ziceai), but who cares? ar mai fi un punct unde nu prea sunt de acord cu ce-ai scris, anume ca Pierrot nu o iubea suficient pe Marianne pentru ca nu i-a pus mana pe genunchi (desi ea i-a pus-o, tot pe genunchi - umor involuntar). parerea mea e ca el o iubea "cu cuvinte" si ea "cu fapte". mai mult, esti indignata ca pierrot, torturat fiind la propriu, a "turnat-o" pe marianne. da-mi voie sa-ti amintesc cum marianne l-a tradat cu "fratele" just for fun. al naibii razboiul sexelor. si lipsa de comunicare/intelegere intre ele. in afara acestor maruntisuri punctuale te citesc cu placere. iar pasiunea ta autentica pentru godard e demna de admiratie.

Last edited by jactati : 15 May 2009 at 13:36.
jactati is offline   Reply With Quote sendpm.gif