View Single Post
Old 10 May 2009, 13:27   #14
jactati
Veteran

jactati

Fiind eu mai softy (lucru de care-l suspectez un pic si pe Fellini) in topul preferintelor sunt neorealistele Noptile Cabiriei si La Strada. Urmeaza La Dolce Vita, Otto e mezzo si E la nave va. Apoi ma intorc la neorealistele Il Bidone si I Vitelloni. Ma uit cu o placere copilareasca la: Amarcord, Roma, Ginger & Fred, La Voce de la Luna, si Ispita Domnului Antonio. Ce nu ma prea misca: Satyricon, Casanova si (sorry chip) Giulietta. Ce nu-mi place la Fellini? Senzatia de carton, mucava si solutii de teatru filmat din unele pelicule (ex: laguna venetiana facuta dintr-o panza mare pe sub care bate vantul din Casanova). Culmea e ca aceeasi butaforie este uneori foarte utila pentru a da o senzatie de detasare si de "lumea e un circ" atat de necesara transmiterii mesajului. Oi fi eu un "purist" vizual. Ce-mi place la Fellini: zborul atat de natural catre o realitate "magica" (secventa de varieteu din Noptile Cabiriei e prima care-mi vine in minte). Oricum, universul lui Fellini este extrem de coerent si merita sa-i vezi toate filmele - nu sunt multi alti autori atat de "personali". De aceea n-as numi Casanova un film penal, chiar daca nu e favoritul meu.
jactati is offline   Reply With Quote sendpm.gif