Originally Posted by EgOisM:
Originally Posted by Jacey87:
Originally Posted by Cinemania:
Originally Posted by Cinemania:
E simplu: pentru ca asta e parerea mea 
|
pun pariu ca asa e
The Mirrors cel putin nu este genul de film cu mult ketchup sau cu prea multe costume din plastic... efecte speciale, in speta... Astea sunt genul de filme care mi se par mie geniale... Cele care te tin in suspans fara sa-ti creeze imagini, iti lasa imaginatia sa "zburde". Imi dati voie sa completez lista cu "gusturile mele interzise"  : "Amityville" si "The Omen: Prophecy Fulfilled-2006" asta mai nou, cel pt "copii"
|
genialitatea, ca termen, vizeaza prezenta unor calitati creatoare deosebite...inteleg sa iti placa filmele amintite - doar sunt gustarile tale -, insa cred ca ai gresit cuvantul cand le-ai caracterizat ca "geniale"....
ce e asa genial in a te hotari daca folosesti 1 tona de bors sau 1 picatura? sau ce e genial in a nu folosi prea multe 'costume din plastic' (totusi, inca nu am auzit de vreun actor care sa-si aduca pe platou hainele de acasa si sa joace in ele; nici nu am vazut vreun zombie in costum de catifea sau vampir in pantaloni scurti)?
|
Nu stiu care e media de varsta pe forumul asta, dar......
Exorcist? Vertigo?Psycho? Hellraiser, banuiesc ca cel din '87 ca mai apare 1 in 2011... sau poate vedeti si viitorul ca trecutul... hmm... nu vi se potriveste...
Astea sunt filme foarte vechi care, da, la vremea lor au fost bune, foarte bune, dar sa nu uitam ca de fapt ele doar au deschis portile cinematografiei pe genul horror, nu constituie un model ci mai degraba un stalp. Nu stiu cine a zis de "Shining"... e ok, dar cartea ai citit-o? da ok vbim de filme... si sa o luam din aceeasi serie... Ce spuneti de Carrie?? Mai ales de faza celebra de la bal...  Marfa nu?  Genialitatea pentru mine se gaseste in originalitate si da, si in efectele speciale daca e genul ala de film... si chiar si in alegerea numarului de picaturi de bulion sau grosimea plasticului.
"A Nightmare on Elm Street", seriiously?  Foarte tare daca in '84 aveai 20 ani. Plecai dardaind uitandu-te in stanga si in dreapta... dar acum sa ai 20 de ani si sa te uiti la el, sau acum sa ai 45 de ani si sa te uiti DIN NOU la acelasi film care te infiora la 20 de ani.... cat de mult ai sa razi? In hohote  Cand eram mica ma uitam si da, ma speriam... acum, pana si Twilight e mai scary 
|
Si mai spuneti ca ii luam noi la vrajala  Spre informarea ta sunt foarte tanara,dar aici nu este vorba de varsta ci de educatia cinematografica.Ok!Asta este parerea ta... Dar nu imi spune mie ca te sperie mai mult maimuta din "The Grudge" decat Nosferatu(daca l-ai vazut desigur)!
Sa fim seriosi!Tie astea noi chiar ti se par originale??? 70%Sunt remake-uri palide.Nu este vorba de efecte speciale sau cat de mult gore se foloseste la filmari ci de prestatia actorilor si teama care ti-o transmite un horror.
Stai linistita nu este nimic personal,aici doar discutam despre filme,daca mi-o iei in nume de rau este problema ta...poti sa imi spui cum vrei.. .multi s-au luat de "superioritatea"mea cu care comentez horroruri dar nu ma intereseaza asta!Bafta,si sper sa ramai mai mult pe forum ca majoritatea se sperie si fug(doar suntem la horror).
|
Nu, The Grudge...

Ziceam de Mirrors (am eu o problema cu oglinzile, mereu se intampla cate ceva dar mi-e frica de fiecare data

) sau de Amityville, la fel The Omen...

? Nosferatu...

nope

The Birds din cate imi aduc aminte m-a speriat la fel de mult dar eram mica, acum... ma indoiesc ca o sa mai simt acelasi lucru... Nu spun ca nu au fost filme extraordinare, au fost dar back in the 90's... Pt ca fara sa vrem, lucrurile evolueaza si remake-urile astea palide mai au pe undeva pe acolo o perspectiva noua, un "costum" nou... si oricum, mie nu-mi plac filmele cu creaturi... gen alien, astea cu maimute, cu vampiri si varcolaci mai merg dar nu le prefer... eu un film horror il gust si il simt daca povestea lui se bazeaza in principiu pe necunoscut (ghosts and stuff care nu se vad, nu sunt materializate, sunt doar ceva...something evil

).
Eu am vazut The Exorcist dupa ce am vazut Scary Movie 2 si probabil de asta nu a avut efect...
Actori, da, clar generatiile trecute au fost si unii inca mai sunt de neegalat.
Imi place "superioritatea" ta, imi place ca am cu cine sa ma contrazic

Nu ma sperii asa repede

.. Doar ca imi pare intr-un fel rau ca nu am cultura ta cinematografica... Nu am timp si cand am timp, s-a dus cheful