Intrucât sunt partial räspunzätor de întâlnirea dintre Paul_Aramis si Cinemagia (omul urmându-mi pasii încoace, dupä ce am început sä comunicäm în forumul Româniainedit), si l-am întâmpinat cu bucurie printre noi, mä simt dator sä fac câteva precizäri:
E adevärat cä userii nostri au adeseori opinii ferme, pe care si le exprimä pe un ton categoric - dar de cele mai multe ori asta nu anuleazä respectul fatä de pozitia si persoana interlocutorului. Cu câteva regretabile exceptii (care, din päcate, se manifestä chiar acum, pe la etajele inferioare ale forumului), majoritatea cinemagicienilor, si cu sigurantä toti cei care au postat în acest topic, sunt interlocutori creditabili si antrenanti, capabili sä discute de pe pozitia "we agree to disagree". In ceea ce mä priveste, de exemplu, cu Illotempore2002 mä contrazic la cutite apropo de multe subiecte, inclusiv "No Country For Old Men", dar gäsesc fascinante discutiile noastre. Sau, în plan politic, sunt un adversar virulent al vadimismului, rasismului si sovinismului promulgat de Suspect de Bizar - dar amândoi putem trece peste aceste divergente de päreri, discutând amical despre filme. La nivel istoric, sunt revizionist, negationist si adversar al xenofobiei sioniste - dar mä înteleg admirabil cu destui evrei de calitate, dintre care unii îmi sunt si rude prin aliantä. Evident cä detest comunismul sub toate formele lui - dar asta nu mä împiedicä sä vibrez la atâtea capodopere ale filmului rus cu substrat politic de care mä disociez. Condamn minciuna din "Actorul si sälbaticii" dar îi admir mäiestria artisticä - si asa mai departe...
Fapt este cä CineMagia, în calitatea sa de cel mai cuprinzätor forum de film din spatiul virtual românesc, reuneste numeroase opinii, temperamente, tipuri de personalitate, etc. Discutiile ating o amplitudine maximä; nu se märginesc numai la aspectul stilistic al filmelor, ci abordeazä si continutul, contextul, biografiile realizatorilor, si tot ce poate fi considerat mai mult sau mai putin relevant. Ca atare, sper cä Paul_Aramis va întelege cä micile frictiuni de mai sus nu au avut nimic condamnabil, fiind proprii tipului de schimb ideatic pe care-l sustinem, si se va integra printre noi cu sufletul deschis. Toatä lumea va avea numai de câstigat.
Last edited by Pitbull : 02 May 2009 at 11:00.
|