Roman Polanski-viata si opera
Debuta cu "Cutitul in apa" ,polonez,o lectie buna despre violenta.
In trilogia sa "Le locataire","Repulsion" si "Rosemary's baby" nebunia umana se devaluie in toata uratenia ei(pe ultimul nu l-am vazut inca).
"Chinatown" ramen unul din thrillerele preferate,mai ales ca Faye Dunaway si Jack Nicholson erau tineri si frumosi.
"Tess" e de revazut,femeia lui Polanski...eterna poveste,Nastassja Kinski era delicioasa...Printre alte incercari,trebuie amintit si "Moartea si fecioara",vazut demult,trebuie revazut(stiu ca m-a impresionat Ben Kingsley).
"A noua poarta" cu Johnny Depp e un film caruia putin i-a lipsit sa fie perfect,suspence cat cuprinde,din pacate zic ca finalul si povestea s-a ratat.
"Pianistul" e o lectie nu despre razboi si evrei,ci despre umanism(un film la care plang mereu de cate ori il vad),extraordinari Adrien Brody si Thomas Kretschmann,Polanski nu uita ca e evreu si nu uita sa faca treaba bine ,la modul serios.
"Oliver Twist" o adaptare personala,zic eu nu f reusita,tinand cont de carte si de alte incercari cinematografice dupa Dickens.
"The Ghost" acum... o filmeaza,sunt curioasa ce va iesi cu o distribuie atat de colorata.
|