Originally Posted by illotempore2002:
de ce mi-a placut mie mai mult - pt ca nu are un ton educativ de genul daca faci asta 9te droghezi) rezultatele negatve vor fi urmatoarele...ton educativ care apare in schimb in celelalte doua, adica acolo vedem drama, o simtim, si ne pare rau de ea si ni se face frica de drguri....
|
Trainspotting nu mi s-a parut deloc ca ar avea un ton educativ, poate fi vazut si asa eventual, dar nu cred ca Danny Boyle si Irvine Welsh isi propusesera asta cand s-au apucat de film. Drama este subtilizata, episoadele tragice (moartea copilului si moartea lui Tommy) sunt cumva integrate in fresca sociala, nu cauta sa aibe un impact asupra constiintei privitorului.
In schimb, Requiem for a Dream urmeaza o constanta tragica, soarta personajelor e intr-adevar infioratoare,. E o campanie anti-drog cat se poate de evidenta.
Spun am vazut acum cativa ani si mi-l aduc aminte vag ca foarte amuzant, apar si Billy Corgan si Rob Halford in ceva cameos parca

Akerlund e de fapt regizor de videoclipuri.
edit: tot cu junkies: videoclipul
Try Try Try de la Smashing Pumpkins, regizat de Akerlund. La vremea lui a fost interzis pe MTV.