illo,
nu iti pot raspunde decat citand dintr-un interviu postat chiar de halebardul pe forum, cu ceva timp in urma:
(A.G. este Andrei Gorzo)
A.G. Pentru ca – poate prin miracol, cum zici – toata lumea a fost onesta: Stefan Agopian, Cristina Corciovescu, Irina Petrescu, Oana Stoenescu. Era foarte clar ca toti voiam un palmares cit mai bun, toti voiam sa cistige proiectele cele mai bune, si asa au avut cistig de cauza Nae Caranfil, Cristi Puiu, Radu Muntean, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Radu Jude...
V.S. Si notele prealabile au fost cele care au determinat cistigatorii si ierarhia finantarilor?
A.G. Ne-am intilnit si am si discutat, ceea ce e, intr-adevar, foarte important, dar...
V.S. Notele initiale au ramas decisive?
A.G. Toti, la inceput, ne-am trecut notele in creion, apoi ne-am intilnit si-am discutat, iar acolo unde au existat ciocniri, diferente mari de opinii, am stat, am dezbatut si, ocazional, ne-am revizuit verdictele initiale. Dar, repet, asa ceva nu se poate face cu folos decit intr-o atmosfera in care toata lumea vrea binele, in care toata lumea stie ce face...
|