Thread: Woody Allen
View Single Post
Old 19 Apr 2009, 00:31   #20
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by Leonard:
mie Sleeper mi se pare foarte actual. singurul lui film SF. vedeam recent la tv o ştire despre noua generaţie de roboţi creaţi în Japonia şi cum se preconizează ca în 10-20 de ani să poată ajunge în casele oricărui om, să se ocupe de treburile casnice, menajerie, gunoi etc... şi-mi aminteam fazele din Sleeper, cum parodia avant-la-lettre veştile din zilele noastre (robotizarea), probabil inspirat de diverse SF obscure (serie B) din vremea aia.

interesant cum Allen a abordat diverse genuri de-a lungul timpului: Comedy, Romance (cele mai multe), Drama, SF, Fantasy, War, Politic, Crime, Thriller, Mystery, Mockumentar - toate combinate cu un simţ al umorului unic (cu 2-3 excepţii de drame în stil Bergman, cam nereuşite în opinia mea). mai rămîne să facă animaţie, Horror şi arte marţiale

un astfel de sf "obscut" cu roboti care fac toata treaba pt oameni are chiar Isac Asimov si se numeste Soarele Gol. si sincer nu mi se pare scary deloc, adica de ce m-ar deranja sa nu fac nimic si sa fac robotii "all the dirty thing"? care-i baiul?

am vazut si eu Sleeper mai demul si m-a enervat dar nu stiu de ce.

ati citit literatura scrisa de Allen? adica short story-urile lui? sunt la fel de savuroase ca si filmele, cu diferenta ca sunt mai scurte, foarte usor de citit, deci no time consuming.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif