View Single Post
Old 16 Apr 2009, 16:23   #23
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by illotempore2002:
lasa, nu toate rolurile alora 2 sunt geniale .... asa va place voua sa le vedeti, sub impactul catorva roluri bune, credeti ca toate sunt la fel

Nici nu am zis ca toate rolurile lor sunt bune, dar spre deosebire de altii au mult mai multe roluri bune si asta ii face doi dintre cei mai mari actori ai tuturor timpurilor. De altfel eu rar folosesc cuvantul genial pentru a descrie astfel de lucruri. Totusi, din cele cateva cuvinte pe care le-am scris mai sus cum ai ajuns la concluzia asta?

de fapt nu de niro sau al pacino au fost smecheri ci rolurile pe care le-a avut....godfather si etc.....cu un asemenea rol, oricine ar fi intrat in istorie.....asta e kestie de marketing, poti sa fii actor mediocru daca da norocul peste tine sa joci pe alexandru macedon intr-un film cu buget exorbitant, nu e greu sa ajungi faiomos, iar daca esti o actrita mediocra dar frumoasa si joci pe sa zicem, Gia, sau Josephine ajungi mare actrita.....

De asta am si zis ca poate au avut noroc ca au dat de astfel de roluri, dar pana la urma e meritul lor ca au reusit sa nu o dea in bara si sa creeze personaje memorabile pentru ca nu orice actor ar fi reusit sa o faca la fel de bine. Cat despre Gia, Angelina Jolie mai are destul pana a ajunge o mare actrita.

cum poate un muritor de rand sa evalueze cat de bine joaca nu actor?
aud mereu oameni spunand: cat de bine joaca cutare actor! pai stai nene, cum evaluezi, de unde stii tu ca joaca bine? cu ce tool evaluezi? e ca si cum eu ma pronunt in privintza calitatzii unei nave spatiale: nu e specialitatea mea dar zic: ia uite domnule ce de calitate e racheta asta, ce motor bun are! tot fraieru isi da cu parerea: ala joaca bine! mai las-o frate ca macane!

Nu trebuie sa fie specialitatea ta sa te pricepi la ceva. Nu in acte cel putin. Daca tu observi motoare de nave spatiale sau de ce vrei tu un timp indelungat, nu ajungi sa recunosti unul de calitate? Nu trebuie sa ai diploma ca sa o faci. Asa si cu filmele. Observand cat mai multe incepi sa recunosti calitatea si sa o deosebesti de mediocritate. Cum evaluezi un actor? Credibilitate si naturalete in primul rand. Te rog sa-mi zici care crezi ca e un actor mai bun: Pacino sau Vin Diesel? Care e un regizor mai bun: Kubrick sau Uwe Boll?
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif