judex, eu cred ca totusi cache-ul trebuie golit, refresh se face si daca ai intrat pe alt topic, automat. In functie de ce browser folosesti, corinka, iti pot spune - sau nu - cum se goleste cache-ul.
critica obiectiva pe un produs care e ba artistic, ba de consum, care si daca ar fi doar artistic ar avea atat de multe nedeterminate incat cine il ataca azi se va cai maine - nu se poate. Cazul e clasat din start, si cred ca de asta nu intra prea multi pe aici.
ar fi interesant insa de discutat alte chestii referitoare la critica, daca-mi permiti diversiunea:
de exemplu, functioneaza critica virgula ca si advertising al filmului? Sunt filme care nu iau marele premiu dar iau premiul criticii, si asta uneori e mai mult decat marele premiu. Se vinde mai bine un film elogiat de critica? Nu vorbesc de box-officeul bizonier aici ci de vanzarile in reteaua filmului de arta.
sau: faptul ca istoria cerne valorile cinematografice are legatura cu critica de film de la acel moment? Filmele care raman au avut in general primire buna din partea criticii contemporane lor, dar nu cumva au scapat si unele filme bune care au ramas uitate, carora critica nu le-a dat atentie la acel moment? Cu alte cuvinte, se mai pot dezgropa comori ale filmului, ingropate prin nu stiu ce fund de ocean din neglijenta criticii?
si multe altele.
|