Thread: Irréversible
View Single Post
Old 07 Apr 2009, 21:20   #36
Pauline Kael
Banned
 
Pauline Kael
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3,687
Razi,esti un tip destept.Ceea ce spui acolo,e interesant,si o sa reflectez,dar ma dispera filmul asta e most overrated.
"Undeva ai citit" ,"Cutarica hippie a zis",dar gandeste-te ,daca tu te uiti la film cu ochii altcuiva,si n-o folosesti vizionarea ca experienta personala,n-ai fost acolo inseamna.Nu e autentic.E un film imbecil,cu replici idioate si fara plot,care socheaza si atat.O ideea care schioapata,nu stiu de ce sunteti atat de indarjiti,poate imaginile alea sunt chiar subliminale si v-au "stampilat".
Fotografia e mult mai slaba,intre o fotografie cu mormanele de cadavre de la Auschwitz si un film cu ei original,garantez ca filmu' e mai shocant.Despre ceea ce spui tu acolo...e vb despre lumina pura,e o reactie fireasca,imaginile apar de fapt intoarse etc,iar cand suntem surescitati,un zgomot surprinzator poate da impresia de un fulger luminos care strabate creierul,o sa caut cursurile alea de psihologie ,am uitat cum se cheama efectul asta,mare branza.N-are legatura cu manipularea,dezumanizarea,lipsa identitatii proprii,animalicul si instinctualul, n-are legatura cu bolile alea psihice(toti sunt bolnavi in filmele astuia,nimeni nu se controleaza,toti o iau razna ,e un flagel al timpurilor moderne,nimic nou,dar toate vechi,de cand lumea).
Sunt lucruri pe lumea asta care ar trebui sa ramana tabu.Tin de autoeducatie.
"Daca Dumnezeu nu exista,totul era permis" Dostoievski

Quote:
Insa riscu e enorm ca a ridicat prea mult pragul si-a lasat un vid enorm.
Adica? Ce a reusit,si care e vidul? Vidul ala e in el,in mintea lui schiloada ,si ne face sa credem ca daca acceptam ca exista orice,e posibil si iertabil orice!Ca orice prostie din asta infioratoare si agasanta se cheama arta.Exista arta decadenta,da,dar acest psihopat are pretentia ca filmele lui sunt arta de prima categorie,si cei care il admirati il ridicati pe un piedestal nemeritat! Ignorarea si blamarea e mai demna.

Last edited by Pauline Kael : 07 Apr 2009 at 21:25.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif