Thread: Irréversible
View Single Post
Old 05 Apr 2009, 15:29   #16
buticut
Guru

buticut

E controversat, e socant, e tot ce vrei. Violul acela pare interminabil,secventa cu extinctorul e la fel de disturbing, dar ii dau credit pentru ca in ciuda acestor lucruri are un magnetism aparte care te impiedica sa inchizi fereastra sau sa schimbi canalul. Eu s-a intamplat sa il vad ca il aveam din Republik si auzisem de el...controversa starneste curiozitatea . Chiar m-a facut sa strig la ecran: Da' termina domnule odata!!, asa de mult m-a prins. Imi aminteste de partida de tenis din Strangers on a Train,unde si acolo strigam sa arunce naibii racheta si sa plece. E gripping...iti provoaca exact reactia care trebuie. Ma asteptam sa nu iti placa, daca ti-ar fi placut asta, ar fi trebuit si 432 sa iti placa...bine,poate e putin cam deplasat verbul asta "a placea",dar un lucru e cert: filmul asta nu te lasa indiferent. Il termini de vazut si totusi nu reusesti sa treci peste el, te intorci mereu la anumite secvente si te gandesti: THAT WAS FUCKED UP! E si confuz, dar asta nu face decat sa te incite sa te gandesti cine a facut ce. Pentru mine,orice film pe care nu ma chinui sa mi-l scot din memorie imediat dupa vizionare e bun si orice film care nu ma lasa complet rece merita o nota de trecere. Firul narativ e conceput intr-o maniera deosebita si...functioneaza, la fel ca in Memento, coloana sonora e cireasa de pe tort...nici nu mergea altfel, Noe a pus degetul pe rana .

Si contrar aparentelor, am si eu o limita in ceea ce priveste "disgusting movies" - nu am vazut Nekromantik pana la sfarsit si nici Aftermath. Doar ca sunt deschisa si la asemenea filme - cand acestea au ceva de spus si o spun bine, intr-adevar ii face cinematografiei dreptate si o ridica la nivelul de arta. Desigur, filmul nu si-ar gasi locul intr-un top 100 de al meu,poate nici 250...dar e...pur si simplu interesant.

Raspunsul meu ar fi partial 1...e interesant,dar nu revolutionar...mai degraba o estetica a uratului si grotescului.

Last edited by buticut : 05 Apr 2009 at 16:24.
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif