View Single Post
Old 02 Apr 2009, 23:48   #24
Disciple
Guru

Disciple

Primul Personaj:

Dragos-20 ani,inalt,solid,par saten inchis,scurt,unpic ciufulit,2 cercei rotunzi argintii in urechea stanga si poarta cioc.Este imbracat in haine relativ largi:blugi albastri simpli,tricou rosu peste care atarna un hanorac gri cu fermoar,iar in picioare poarta niste adidasi negri.Hanoracul nu este foarte lung la maneci si de aceea se poate observa ca la mana dreapta poarta 2 bratari de piele si la gat un snur de care atarna o placuta metalica.Umbla cu castile(model clasic) in urechi din care razbat acorduri furioase de muzica rock.Insa figura sa nu emana aceeasi relativa duritate :ochi caprui,obrajii rotunzi si conturul calm al fetei construiesc o figura placuta si prietenoasa.
De altfel cam prin aceste doua adjective se poate rezuma personalitatea lui Dragos.Acesta a crescut practic fara tata care l-a parasit la 2 luni dupa ce s-a nascut din pricina responsabilitatilor ce ii cadeau in spate.
Mama s-a ocupat de "cresterea" lui asta in sensul in care cautandu-i un tata lui Dragos nimereste din rau in mai rau ajungand sa cunoasca fel de fel de depravati alcoolici care ii trec patul si apoi o lasa balta.Dragos se trezeste prins intre decaderea mamei sale si evolutia sa de la copil la adolescent si de la adolescent la om evenimente pe care le recepteaza cu dificultate,dar bazandu-se pe calitatile sale si anume calmul,inteligenta si stapanirea de sine va depasi cu bine aceste momente prielnice.
Absolvent al Colegiului National "Iulia Hasdeu",profil filologic cu media 8,57 si student in anul 2 la Facultatea de Istorie Dragos este o persoana care isi doreste un viitor confortabil in sensul ca nu se viseaza miliardar ci isi doreste imbinarea utilului cu placutul aspect ce ii va aduce impacarea interioara si o situatie materiala confortabila.Toate aceste scopuri izvorasc din ambitia sa de a avea un alt destin total diferit de cel al parintilor sai.
Acestuia ii place sa observe discret lumea din jurul sau,din Bucurestiul natal si sa o judece in sine exteriorizandu-se printr-un comportament la limita indiferentei sociale.Muzica rock este refugiul sau in care isi refuleaza trairile confuze si in care simte mult mai liber.Este componentul unei formatii de hardcore asumandu-si rolul de solist si textier al pieselor.Textele sale sunt o mostra de protest la adresa unei societatii prea stramte pentru el,o societate in cautarea unui caracter solid.
Dragos a simtit lipsa unui tata care de care sa fie apropiat izolandu-se in sine si incercand sa faca totul pe cont propriu.De altfel acest fapt contureaza un caracter puternic si hotarat.

Intr-o zi Dragos primeste un apel de la un numar necunoscut.Unpic surprins apasa butonul verde si duce mobilul la ureche si cu o voce nesigura raspunde:

D:Alo!
X:Alo!
D:Imi pare rau,dar nu cunosc numarul.Cu cine vorbesc?
ezitant):Cu tatal tau...
D(cu o fata tampa):Cred ca e o greseala.
T(unpic incurcat): Dragos Savu la telefon?
D(surprins): Da.
T(mai sigur pe el):Nu este o greseala.Eu sunt Alexandru Savu tatal tau(se opreste pentru o clipa).. care te-a parasit la 2 luni dupa nasterea ta...
D(care parca nu auzise ce a spus la final):Si cum ai reusit sa dai de mine?
T:Vrei sa iti dau toate detaliile la telefon?Mai bine ne-am intalni undeva...Nu stau mult in Romania pentru ca sunt venit pentru niste documente si as vrea sa iti spun ceva,dar consider ca ar fi mai bine sa vorbim fata in fata.
D(se gandeste pret de cateva clipe):In regula.Spune unde si cand.
T(cu o voce vesela):Am cam uitat Bucurestiul.Ce zici de parcul Herastrau?(unpic jenat)
D(cu un zambet scurt):Nu e nici un fel de problema din partea mea.
T(cu o voce multumita):Maine pe la 15 00 ne intalnim.Te voi suna cand voi ajunge acolo.
D:In regula.Atunci ramane pe maine.
T:Salut!
D:Salut!

Urmatoarele ore vor fi pentru Dragos un chin enervant.Intrebari peste intrebari ii asalteaza mintea:Cum arata tatal lui?Cum se comporta?Cum gandeste?Ce conceptii are?.Insa realizeaza ca trebuie sa astepte astfel timpul trece mai usor,iar in ziua urmatoare il aflam pe Dragos in parcul Herastrau pe o banca asteptandu-si tatal.Peste cateva clipe telefonul suna.Acesta raspunde:
D:Alo!
A:Alo!Salut!Hai ca eu am ajuns.Cam prin ce zona esti?Eu acum ma plimb pe alei si te caut.
Dai...
Dar se opreste cand observa un barbat la vreo 40 de ani,imbracat dupa acelasi tipic ca si el,cu putina barba,ochelari la ochi si o sapca pe cap.In mana stanga tinea telefonul care era apropiat de ureche si in cealalta o tigare aproape terminata.
A:Mai esti pe acolo?
D: Da...in spatele tau.

Alexandru se intoarce si il vede pe Dragos cum inchide telefonul si il baga in buzunar.Nu este sigur 100% ca il vede pe fiul sau care il fixeaza cu privirea.Se indrepta catre el oprindu-se la cativa pasi.Nesigur:

A(cu nesiguranta in glas): Dragos?
D(unpic agitat): Da...

Alexandru il priveste fascinat nestiind ce sa mai zica.Dragos se asaza pe banca.Alexandru trage un ultim fum din tigara si apoi o arunca la un cos din apropiere.Se asaza langa Dragos care isi scoate o tigara pe care o aprinde.

Mai multe in episodul urmator...

Urmatoare tema vine imediat.

Last edited by Disciple : 03 Apr 2009 at 00:17.
Disciple is offline   Reply With Quote sendpm.gif