View Single Post
Old 27 Mar 2009, 14:26   #16
slackerflu
Junior
 
slackerflu
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
Personaj

Igor

Caracterizare directa:

Un tanar de 22 ani, inalt, slab, silueta stearsa, poarta intotdeauna haine simple, de culori deschise, pantofi sport de culoare alba si o esarfa de un beige murdar innodata in jurul gatului. Pe chipul decupat intr-o maniera extrem de simpla nu pare sa fie vreo urma a trecerii timpului. Tenul alb, nasul micut, buzele subtiri, ochii mari, de un verde deschis, cu o trasparenta aproape inspaimantatoare, duc cu gandul la o fiinta aleasa, un fiu de print sau un cavaler viteaz din visul unei fete. Parul deschis la culoare il poarta scurt si ciufulit, lasand sa se vada urechile micute si gatul lung si neted. Mainile ii sunt subtiri si fine, la fel de frumoase ca ale unei femei, dar tradeaza un defect rar intalnit: la mana dreapta, degetul aratator este dublu. Dintr-un soi de complex, obisnuieste sa mearga cu mana dreapta tot timpul in buzunar.

Mediul in care isi desfasoara existenta:

Locuieste intr-o camera mica, intr-un camin care apartine facultatii de arte. Aceasta camera extrem de inghesuita, este extrem de haotic organizata. Multe lucruri atarna pe pereti, agatate in cuie; doua geamantane uriase stau pe post de sifonier, deschise, cu hainele ravasite inauntru; o masa de calcat sta rezemata de geam, un raft mare cu carti in dreapta usii, langa o chiuveta scoasa din uz; pe podea o saltea groasa pe care stau azvarlite o multime de coli mazgalite, desene abstracte, creioane, vopsele, pensule si caiete, iar langa peretele din stanga, rezemata de perete sta o banca masiva din fier forjat (exact tipul bancilor care se gaseste in parcuri), care aparent ii foloseste tanarului drept obiect de studiu, aceasta fiind colorata in mod artistic in zeci de culori, in multe straturi care se cojesc vizibil.

Tanarul frecventeaza cursurile de pictura si istoria artei foarte des, fiind de asemenea membru al cercului pictorilor studenti din cadrul facultatii de arte. Activitatea acestui cerc se desfasoara in subsolul cladirii, intr-o camera mare si spatioasa, cu peretii vopsiti in alb, ale carei singure obiecte de mobilier sunt panzele, trepiedele, soclurile, dulapurile cu materiale si multe accesorii trebuincioase unui artist plastic. In acest loc Igor isi petrece o buna parte din timp in liniste, pictand fara sa socializeze cu cei din jur.

Singura persoana care il viziteaza si cu care vorbeste este o batrana micuta si blanda, care pare sa il cunoasca din copilarie. Aceasta ii aduce mancare si haine curate, incearca sa vorbeasca cu el, privindu-l de fiecare data cu deosebita blandete si mila, dar Igor raspunde expeditiv, cu cateva cuvinte, parca dorind sa scape de ea cat mai repede. Desi aparent personajul nu ii confera importanta, femeia joaca un rol foarte important in viata lui; acesta nu se poate lipsi de ea chiar daca nu constientizeaza acest lucru. Este singura legatura cu trecutul sau, moment care ii defineste viata intr-o masura foarte mare. Momentele in prezenta batranei dezvaluie adevarata personalitate a personajului, slabiciunile si problemele sale.


Restul timpului si-l petrece intr-un mod extrem de ciudat, in parcul din celalalt capat al orasului. Se asaza de fiecare data pe alta banca si incearca sa intre in discutie cu femeile care trec sau iau loc langa el. Se recomanda cu numele de Sergiu, drept un student bursier din Cluj, venit la Bucuresti ca sa studieze dreptul. Se poarta extrem de galant si manierat, sustinand o conversatie de un grad intelectual ridicat, incercand astfel sa faca o impresie cat mai buna doamnelor si domnisoarelor abordate. Dupa discutiile de complezenta specifice, Igor incearca sa afle informatii despre viata doamnelor si domnisoarelor, in special legate de subiectul copiilor, deviind intr-un discurs aparent fara de sens care le sperie pe majoritatea dintre femei.

Informatii despre trecutul tanarului (dezvaluite intr-un dialog extrem de tensionat cu batrana):

In realitate, Igor fusese crescut intr-un camin de copii, sub ingrijirea acestei femei care se atasase de el ca de copilul sau. Povestea sa este una trista, care i-a marcat viata in totalitate. Fusese abandonat la varsta de 6 luni intr-un cosulet, pe o banca in parc si gasit de aceasta femeie care ii va tine loc de mama. Avand in vedere faptul ca se afla intr-o institutie pentru copii abandonati, Igor a dorit sa afle inca de la o varsta frageda care era povestea lui, iar femeia nu a dorit sa ii refuze dreptul de a cunoaste adevarul, redandu-i exact circumstantele in care fusese gasit. Din acel moment, personalitatea copilului a luat o intorsatura brusca, trasformandu-l intr-o persoana razbunatoare si rea. A cerut femeii sa il duca la banca pe care fusese lasat, iar din acel moment pana la varsta de 18 de ani a frecventat acel parc si a stat pe acea banca cel putin o data pe saptamana. S-a izolat de ceilalti copii si a devenit din ce in ce mai rece, refugiindu-se in desenele lui violente. Defectul care il avea la mana i-a sustinut acest comportament, deseori intamplandu-se ca anumiti copii sa rada de el, iar acesta sa reactioneze neasteptat de violent, izbucnind in plans si aruncand cu obiecte in copiii respectivi. A parasit caminul la 18 ani, cand nu mai putea sta acolo, si a pornit fara rost in lume, disparand complet pentru aproape doi ani de zile. La 20 de ani s-a intors la camin pentru a o vedea pe aceasta femeie care i-a tinut loc de mama. Din acel moment, ea i-a oferit posibilitatea studiului artei, iar acesta a intrat cu success la facultate, mutandu-se in camaruta de camin. Unul dintre primele lucruri pe care le-a facut in momentul in care s-a mutat a fost sa-si mobileze camera cu banca din parc pe care fusese abandonat si pe care statuse de atatea ori.


• M-am oprit aici, desi as mai putea continua cu redarea unor episoade din viata tanarului, cum ar fi dialogul dintre el si batrana in care i se dezvaluie trecutul, sau un dialog pe banca intre el si o femeie care nu il respinge din prima.
__________________
We need to concentrate on more than meets the eye...
slackerflu is offline   Reply With Quote sendpm.gif