View Single Post
Old 26 Mar 2009, 22:12   #20
razi
Senior

razi

Kusturica dupa mine unul dintre cei mai buni, eu il iubesc tare de tot, de la Do you remember Dolly Bell la Maradona, al mai mare ramane insa cu Time of the Gypsies, Arizona Dream, si Underground, vedeti ca scos opera acum Time of the gypsies la paris, se gaseste pe torrenti am pus-o eu, a luat-o el in jos cu Life is a miracle dar totusi e un film frumos - mai frumos ca Slumdog millionaire in orice caz, si cu zavet a cam vrut sa-si bata joc de critici dar cu asta a cam sfidat si publicu, ce sa-i faci comportament rebel nu degeaba l-a provocat la duel pe Volislav Seselj, deci il iertam. Mai ales ca dupa opera si-a revenit tare de tot si cu Maradona la fel.

Ca tot mergem pe balcani hai sa luam si cateva filme de la ei bune rau de tot:
Danis Tanovic - No Man's Land, desi oscaru inseamna cat de prost e un film - asta nu stiu cum l-a luat ca e genial

Slobodan Sijan - Ko to tamo peva (who sings over there) - frumos in draci

Goran Paskaljevic - Bure Baruta - superb film, complex, cu castu din underground ce sa mai...bun bun bun..jek baro

Srdjan Dragojevic - Lepa selo lepo gore - cum zicea un poster mai bun decat orice a facut Stanley Kubrick

Srdjan Koljevic - Sivi kamion crvene boje - un film dragutel, poveste de dragoste un pic mai diferit nu pot sa zic ca e genial

Dusan Kovacevic - Profesionalac - de la scenaristu lu underground un film frumos despre securitate

Acu tre sa stiti ceva sarbii ori se leaga de comunism (mai putin ca au dus-o binisor cu tito) ori de cele mai multe ori de razboaie multele lor razboaie cam in toate filmele gasesti cate ceva dar nu va alarmati

Regizori rusi, zic ca merita tare de tot un talent tanar: Andrei Zviagintzev - doua filme superbe are omu The Return si Banishment

un film genial Elem Klimov - Idi i smotri ca tot se vorbea de rusa, ce sa zic cel mai bun film de razboi pe care l-am vazut eu, mai tare si decat lepa selo lepo gore in materie de razboi, in alte parti discutabil si tot de elem - Agonya se gaseste integral pe youtube

daca vreti ceva mai ciudat incercati Serghei Paradjanov cu al lui Sayat nova, daca vreti s-o luati mai usor uitati-va la shadows of our forgotten ancestors

fra-so lu mihalkov- kochalovski - cu siberiada

pavel lungin - ostrov (ca toata lumea crede ca l-a facut tarkovski ))

si niste tengiz abuladze - cu repentance cel mai cel

daca mai vreti filme georgiene uitati-va la 13- tzameti de gela babluami

Jiri Menzel - Closely observed trains - doar de dragu lui asa, celelalte nu le-am vazut inca

un film ciudat dar genial facut ca o gura de aer proaspat thomas vorel - skritek - comedie (nu-i cautati subtitrare ca n-are nevoie) un fel de chaplin al zilelor noastre

si ca tot a fost mentionat gegen die wand, sa zicem si auf der anderen seite nu la fel de bun dar totusi se vede mana lu fatih acolo

de la nenea tony gatlif (ca e tigan si face filme despre tigani f diferit de kusta)- gadjo dilo al mai cunoscut, dar ar mai fi cateva swing, vengo, latcho drom pentru haiducii nostri, transilvanya film dragut titlu ales prost ca naste proteste - si acelasi birol unel din gegen die wand

daca tot ai zis de cache tre sa zici si de funny games, ala original a lui

hai sa-l bagam si pe jan svankmajer asa pentru originalitate si ca a reinviat un procedeu amenintant de era digitala cu Faust, Alice si cateva scurt-metraje

de la iengleji direct din televziune vine Alan Clarke - care a facut Made in Britain dur si bun, si Elephant inaintea lu van Sant

chris marker - la jetee pentru idee

herzog - multe..aguirre, stroszek

thomas viterberg - festen

si-ar mai tot fi
razi is offline   Reply With Quote sendpm.gif