ok. parerea mea e ca a fost mai bine asa, cum a fost. ca n-am stiut noi sa "make the best out of it" e altceva...
de altfel, logic, nici nu avea cum sa fie altfel. marea drama a poporului german este ca a vrut sa fie in permanenta mai mult decat putea fi in realitate, in lumea reala. in mod ciudat pragmatismul german nu a functionat, la nivel macro. de aceea cred ca Germania suferit corectiile pe care le-a suferit.
Daca vreti, Germania seamana cu un catzel mic , negru, destept si foarte agresiv intr-o cusca cu doi dulai de 10 ori cat el, daca ar fi sa ne imaginam Globul ca o cusca de dulai. normal ca pana la urma dulaii l-au scarmanat pe unde l-au prins ca latra.
alti catei, cand s-au prins ca sunt doar niste catei (gen Anglia si Franta) au dat si ei din coada frumos si s-au asezat cuminte la picioarele dulaului Spike, maraind din cand in cand, pe voci subtiri la dulaul Spikov si gasca sa de catzei estici mai costelivi din partea cealalta a curtii, in timp ce catzelul mic, negru si scarmanat incerca sa isi trateze "vinovatia" de la ultima incaierare, lingand frustrat resturile de mancare ramase de la ambele tabere, ceea ce se vede partial si in filmul nostru :-D
ulterior catzelul mic negru si rau a incercat sa devina dulau incepand o cura accentuata de ingrasare, impreuna cu ceilalti catzei oarecum frustrati de conditia lor de catei, formand Uniunea Catzeilor aspiranti la Dulaism
Numai ca in loc sa devina dulai, catzeii au devenit diabetici si grasi ca au mancat cam mult rahat (turcesc, evident), cu acordul si bunavointa lui Spike...