Vezi tu , CNC-ul functioneaza de fapt nu ca un producator, ci ca o BANCA, cu concursul fiind fix prezentarea unor garantii pentru obtinerea unui IMPRUMUT. Iti da banii pe baza dosarelului si iti tot deblocheaza transe pe masura ce realizezi produsul hartistic. Valoarea lui insa nu il intereseaza.
Tu ar trebui sa ai un post de PRODUCATOR din partea CNC si sa lucrezi pe un proiect sa supervizezi decupaj, casting, locatii, etc. Nu atat sa ii dai sugestii, ci sa asiguri coerenta. In momentul in care sesizezi nereguli si regizorul zice " ma lesi?" tu anunti CNC-ul care convoaca comisia de la inceput, care a dat unda verde proiectului, si il anunta pe respectiv ca nu mai primeste urmatoarea transa. Eu am dat exemplul extrem, cu nereguli si ambitii, dar ar trebui din toate proiectele sa gasesti un regizor care chiar sa aiba incredere in tine si sa lucrati f misto impreuna.
Asa s-ar evita producerea de gunoaie, iar la debutanti ar fi AUR.
Sa-ti dea un salariu k lumea, un 1500 E/luna si fond de 500 E pe luna sa iti cumperi DVD-uri, te-ar trimite la toate festivalurile A sa vezi filme sa intelegi mode, tendinte, etc.
Cand o sa fiu ministru culturii aja facem.
(Pita mi-a spus ca eu-l urasc ca toti astia tineri. Ii dau meritul cultural, il fac sef la CNC, dar bag in regulament ca nu are voie sa dea motor in timpul mandatului

)
PS. Ideile de mai sus nu sunt ale mele, asa se face la alte CNC-uri din tari mai civilizate...
PPS Sper ca se intelege ca am glumit, nu l-as pune pe pita la sefia cnc-ului, ci pe vlad tzepesh

))))) Sau pe Robocap muhahaha