Thread: Noua Cinemagia
View Single Post
Old 21 Mar 2009, 12:34   #50
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
thx for tip.
încă o problemă de ordin general (şi rezolvabilă de către administratori):
se ştie că citirea unui rînd (pentru cărţi era studiul, dar pentru calculator cred că e cu atît mai valabil cu cît monitorul provoacă o oboseală suplimentară ochilor în comparaţie cu foaia de hîrtie) care depăşeşte 50-60 de caractere devine foarte greoaie. ori rezoluţia aceasta cu fonturile implicite atît de mici depăşeşte dublul acestui prag. exemplu la întîmplare dintr-un post al lui pitbull pe care am încercat să-l citesc şi n-am reuşit:
"
Aceleaşi motive din zona regiei, suprapuse peste şovăielile dramaturgice, duc la ratarea iremediabilă a unui final care ar fi avut toate şansele
" - 144 caractere pe un rînd...
deci două soluţii sunt:
1. revenirea la rezoluţia dinainte, chiar dacă rămîn spaţii suplimentare pe margine dar pot mări cu ctrl+ din browser să văd mai mare (fără să am problemele pe care le-am semnalat şi eu şi alt forumist)
2. menţinerea rezoluţiei actuale şi mărirea valoarea implicită a fonturilor astfel încît vor fi mai puţine caractere pe un rînd.
(3). ar mai fi o soluţie faină dar nu ştiu dacă se poate tehnic (n-am văzut la niciun forum pe net): împărţirea pe două coloane a paginilor. cred că mai ales pentru cei care au monitor în format 16:9 ar arăta super.

fără legătură cu observaţiile dinainte, o parte pe care o salut este redactarea articolelor de pe homepage cu diacritice.