View Single Post
Old 18 Mar 2009, 00:07   #208
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Am vazut si eu filmul si nu pot spune ca mi-a placut. Ideea n-a fost rea, pana la urma din orice subiect se poate realiza ceva interesant, chiar si din necrofilie.
Ce nu mi-a placut... Filmul tinde spre acea vulgaritate specifica filmelor romanesti din acea perioada (ex. Patul conjugal), dar, in niciun caz, NU este nici pe departe vorba de nimic pervers.
Anumite scene sunt exagerate, cum ar fi cheful cu ocazia majoratului Magdei. De la inceput Magda este prezentata ca genul de "fata cuminte", ea nu cumpara anticonceptionale, relatia cu prietenul este platonica, dar cand este deceptionata si bea alcool are o reactie cam dusa la extrem. Bun, este de inteles sa se dea un pic in spectacol, chiar incepand un striptease, dar chiar sa se dezbrace de tot in mijlocul tuturor mi se pare cam mult pentru ea. La fel si orgia de dupa plecarea ei... ar fi fost mai credibil daca fiecare cuplu s-ar fi retras in cate un loc din casa, nu chiar asa, toti in aceeasi camera!
Replica lui Uritescu de la morga ("D-le doctor, formalitati, neformalitati, tot trebuia s-o vedem, nu?") mi s-a parut in plus, un tata socat si indurerat nu cred ca da replici din astea.
Baba aceea, mama lui Aurica, mi s-a parut sinistra, potrivita pentru postura de bocitoare, DAR, totusi, actiunea se petrecea intr-un oras, in anii '90, deci ce cauta un asemenea personaj?
In rest, este bine redata atmosfera de dupa revolutie (Romania buticurilor). Un plus, scena cusaturii, ingenioasa, mi-a placut. Alt plus, muzica, suna bine si era bine plasata.
Inspirat numele acelei fete, Pamela, Dallas si-a lasat amprenta asupra populatiei din Romania! :lol:
A fost o surpriza placuta pentru mine sa gasesc in distributie si un actor de la Teatrul din Cluj, Sorin Misiriantu, dar, pe de alta parte, o dezamagire sa il vad pe Dan Fintescu de la Prima care ma calca pe nervi (dar asta e un punct de vedere strict subiectiv).
Poate unii ma vor combate, dar va rog sa luati seama ca e parerea unui diletant in ale cinematografiei.
Ma intreb cum ar fi fost filmul daca ar fi fost facut 10 ani mai tarziu. Cred ca mult mai bun, probabil chiar mi-ar fi placut.
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif