Tokyo Boy - De ce functioneaza filmul asta? Povestea e usor ridicola si cu accente melodramatice, dar atinge ceva, o realitate psihologica. Orice as spune despre scenariu, ar fi un spoiler. Pot sa zic ca n-am mai vazut niciodata ceva care sa-i semene, ceea ce mi se intampla rar in ultimul timp. Cu siguranta combinatia intre actoria excelenta si stilul vizual il dau personalitate, ar fi pierdut fara asta, dar mai e acel ceva...
A dog in the sidecar - De data asta genul e clar, o poveste despre maturizare si prietenie. Perspectiva despre viata a lui Kaoru, o fetita de 10 ani, trece printr-o transformare atunci cand mama o paraseste, iar tatal isi gaseste o noua iubita. Yuko, prietena tatalui ei, e o femeie dezinvolta, iar firea ei deschisa reuseste sa deschida o cale spre sufletul lui Kaoru a carei seriozitate si timiditate ascund o nevoie de afectiune. Pana aici nimic original, insa personajele sunt nuantate minunat. Nu am avut nici o clipa senzatia ca ma uit la clisee ci la oameni adevarati, complicati, intr-un studiu psihologic lipsit de orice pretiozitate. Cartea pe care se bazeaza filmul a castigat un premiu literar prestigios in Japonia.