View Single Post
Old 05 Mar 2009, 13:26   #28
klein
Guru

klein

Originally Posted by Pitbull:
Stai linistitä, numai gura e de ei. Nu e "franchete rasistä", e teribilism zgomotos. Slavä Domnului, n-am fost niciodatä un popor sovin, xenofob, rasist, etc. - iar nationalismul nostru a avut întotdeauna caracter pozitiv, afirmativ, legitim, nu agresiv, destructiv si denigrator la adresa altora. Singurele puseuri de sens aparent contrar (vis-�*-vis de unguri, mai demult, de tigani, mai recent, etc.) au fost întotdeauna reactive, limitate si inferioare ca intensitate. Deci, întoarce-te färä rezerve, bucuroasä cä faci parte dintr-un popor pasnic, tolerant, iubitor de sträini - chiar la niveluri exagerate, adesea: too much for its own good. Te asteptäm cu drag, înapoi, acasä.
sper ca esti ironic. in orice caz mesajul tau e hilar. Asta cu "nationalismul nostru a avut întotdeauna caracter pozitiv, afirmativ, legitim, nu agresiv, destructiv si denigrator la adresa altora" parca-i scoasa din Ceausescu. :lol:
in cazul in care esti serios, permite-mi sa ma indoiesc de relativitatea xenofobiei si rasismului la noi. Iti reamintesc ca avem si noi responsabilii nostri in holocaust si desi vremea aceea pare indepartata, eu cred ca ramasite sunt. prietenia noastra fata de straini e si ea relativa, pentru ca depinde de originea strainilor. daca esti occidental esti mai iubit decat daca esti bulgar, iar daca romanul e de la tara intensitatea sentimentelor lui fata de straini e mai mare. O sa se atenueze si iubirea asta nestavilita treptat traptat cand o sa ne obisnuim si noi cu ei si nu o sa ii mai vedem ca pe niste fiinte superioare.
Sper sa fie cum zici tu, teribilism zgomotos si acesti indivizi, care nu sunt numai analfabeti, asta e problema, sa nu fie luati prea tare in seama. Poate ca distanta de tara imi da impresia ca discursul asta rasist e majoritar si capata prea mare importanta. si poate ca de fapt in romania lumea e preocupata de alte probleme: criza financiara, somaj, de-astea. hai, spune-mi ca asa e.
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif