View Single Post
Old 26 Feb 2009, 12:21   #21
cornel
Veteran

cornel

Eu am patit-o de curand la "O scrisoare pierduta" in regia lui Doru Ana, la Teatrul Bulandra. O clasa, dar ce zic eu o clasa, cred ca mai multi elevi din mai multe clase cu mai multe profesoare vigilente inaintea si in pauza spectacolului si-au batut joc de acea reprezentatie mancand chipsuri, floricele si galgaind cole si pepsiuri. Apogeul a fost atins cand pe scena a aparut ilustrul Mihai Bendeac, in rolul lui Dandanache, care a extaziat marea masa de copii care au recunoscut si ei un actor din toata piesa. Desi pe afis si nici pe site-ul teatrului nu era mentionat ca Bendeac il inlocuia pe simpaticul Marius Florea Vizante m-am multumit cu o interpretare care sublinia actualitatea celebrului text al lui Caragiale in care Daniela Nane si Gheorghe Ifrim au stralucit. Nu stiu daca actorii au fost si ei influentati negativ de publicul puriu din sala dar ma asteptam la mai mult de la Serban Pavlu si Vlad Zamfirescu.
Piesa merita vazuta chiar daca scenografia moderna nu se potriveste cu textul original, dar numai atunci cand sala nu este plina cu liceeni adusi in gasca de doamna profesoara.