View Single Post
Old 14 Feb 2009, 19:40   #70
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by mirodoni:
@Led-Ze-Pencil
Chiar îmi place foarte mult ideea cu spiriduºul. [...] Dar de ce n-a venit nimãnui pânã acum aceastã idee?! Nu cumva din cauza scenaristului ºef? De ce a vrut sã ne convingã neapãrat cã era o prostituatã? Poate nici nu era. Cum ºi de ce sã vezi un spiriduº într-o prostituatã?
Eu cred cã un autor care îºi stãpâneºte bine lucrarea îi lasã spectatorului libertatea sã-ºi aleagã varianta care-i convine, dar atunci când vrea sã-l direjeze într-o direcþie, trebuie sã-l dirijeze fãrã greº. Din datele problemei, e vorba mai de grabã de “ucigã-l toaca”, decât de spuiriduº. Fãrã sã vrem noi, nãzuros sau pus pe ºotii, spiriduºul a fost întotdeauna personaj pozitiv.
pai asta am si zis, ca e pozitiv: in final le face bine celor doi.
de ce n-a mai venit nimanui ideea asta m-am mirat si eu: la proiectie evident ca si eu am mers mai intai cu varianta prostituata oarecare, apoi lucrurile deveneau mai ciudate, prostituata asta stia prea multe despre ei, ritmul in care se juca cu mintile lor crestea, apareau si personajele alea secundare care prima data pareau niste caricaturi dar apoi capatau valente arhetipale, jocul dialogului devenea halucinant. Ana nu mai putea fi doar o fufa dereglata, puterea pe care o capata asupra lor era prea mare (aminteste-ti cum ii hipnotizeaza parca, pe amandoi dar pe rand, sa-i atinga mihai tzatzele sau sa o mangaie pe miha sub chiloti). Asta nu mai e femeie, e drac, ai putea spune, dar judecand dupa consecinte - tot ceea ce a facut a fost spre binele celor doi - dracusorul asta e de fapt un spirit bun, pozitiv. I-am spus spiridus, poate ar trebui un alt nume.

P.S. Sa inteleg ca ideea asta cu spiridusul e valoroasa si ar trebui sa scriu repede o cronica, pana nu mi-o ia altul inainte si zice ca a fost a lui? Poate scot si niste bani de tigari (alea pe care le fumez scriind cronica)
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif