Daca ce vad eu are coerenta, si mi se pare ca are, e cam putin probabil sa o fi inventat eu. Nu cred ca am conceput eu un alt film in minte care sa n-aiba legatura cu ce am vazut, sau ca filmul original n-are coerenta asta si cel din mintea mea da. E putin probabil. Daca asta e cheia care se potriveste perfect, de ce n-ar fi cea originala? Ce sanse ai sa deschizi o usa cu o cheie straina?
De ce sa nu ii acordam autorului ceea ce se vede in filmul lui? Si de ce sa-i minimalizam meritele? Doar ca sa putem spune ca toata cinematografia romaneasca e de kkt?
Cand am avut de obiectat am obiectat pana la a fi numit carcotas, o sa o fac si in cazul asta (mai tarziu) dar pana una alta aici era vorba de cheia in care trebuie citit.
O intrebare: cum se explica altfel balonul in forma de inima de la sfarsit, de exemplu? De ce i-l ofera Ionut?
(si de ce fetei ii place sa se plimbe prin padure asa mult? dar nu ca toanta aia trista din Nunta Muta, care si ea vroia sa fie/devina un oarece spirit, in intentia autorului)
|