View Single Post
Old 13 Feb 2009, 21:42   #54
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

N-am RE-citit ce s-a scris aici, dar am citit la vremea postarilor si nu-mi amintesc sa fi zis cineva asta:
prostituata aia e de fapt un spiridus, nu un inger dar nici o curva, ci un spirit care coboara pentru ei sa le puna viata in ordine, sa-i incurajeze intr-o directie, sa-i invete cate ceva. Asta am inteles eu azi cand am vazut filmul.

- "accidentul" e pus la cale de spiridus ca sa le intre in poveste. Se "lasa" calcata de masina. (o si spune: si daca n-a fost un accident?)
- nu respira (faza cu oglinda) dar apoi invie miraculos.
- tot jocul ala de "mi-a spus ana" "mi-a spus miha", felul cum se joaca cu mintile lor e inca o dovada ca de fapt stie totul despre ei.
- lectiile de viata pe care le da nu-s chiar prostii de la OTV, desi asa le face sa para (oamenii sunt sau pesti sau pasari etc).
- soferul si vanatorul sunt "ajutoarele" spiridusului
- "inecul" spiridusului e inca o inscenare pusa la cale de spiridus.
- finalul in care e clar ca isi alege o alta masina ca sa "actioneze" in urmatoarea poveste.

Fara cheia asta mi se pare ca e un film greu de suportat. Cu ea, e foarte misto. Cum de nu s-a inteles?
(de asta unora li se pare un film prost iar altora bun)
Este o poveste (basm) cu un spiridus si doi debusolati. Mi s-a parut chiar prea evident...
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif