View Single Post
Old 13 Feb 2009, 16:40   #28
Martalogu
Junior

Martalogu

film mix

am avut norocul sa urmaresc niste filme bune in ultima vreme. foarte pe scurt am sa incerc sa ma rezum la cateva observatii, in acelasi timp le recomand cu caldura oricarei persoane cu putin timp la dispozitie

Cubul

E vorba de originalul, primul film,cel din `97 din sa-i zicem seria The Cube. L-am revazut aseara.
Thriller SF sau nu, filmul in sine e distopic. Unul din rarele filme care re-constituie atat de bine oroarea, si ne indeamna la o analiza si auto-analiza asupra vremurilor in care traim, sau care vor veni. Captivitate,Endloesung sau Cale; Zid, Labirint sau pattern matematic sunt multiple fatete ale unei realitati emergente, produs-finit al Leviathanului, Corporatiei, Societatii ,Statului in care multiple parti componente co-exista si participa , independent la acest Proiect Final, haos ordonat printr-o co-ordonare a haosului. Un bun avertisment.

Luna peste Parador

eeeh, one of my favourite muviez !!! During my teen years, at least. De atunci am pastrat o mare admiratie pt Richard Dreyfuss (oarecum atenuata de aparitia in Lansky care m-a contrariat intr-o oarece masura , nici astazi nu sunt f edificat asupra scopului acelui film; amplificata iarasi si de prestatia din serialul The Education of Max Bickford ). Ma bucur ca am revazut Moon over parador.
Un evergreen. Foarte actual la adresa republicilor bananiere de tot soiul, nu doar a celor sud-americane.
Viva le revolucion ! Viva el pueblo ! Viva El Paiz ! Viva el Comandante !

The Rise and Rise of Michael Rimmer

Am prins doar cateva fragmente. O satira politica de tip anti-establishment extrem de haioasa, extrem de muscatoare, extrem de acuta , si extrem de actuala chit ca e un film ce dateaza de 40 de ani. In acelasi timp e o critica a consumerismului de masa, cu ceva ceva accente distopice. Intre doua hohote de ras il pune pe ganduri si pe cel mai inversunat adept al unei teorii a conspiratiei.

Proof (Dovada)

Un film nu la fel de spectaculos, dar poate cu mai multa substanta decat A beautiful mind.
Este atat o prezentare cat si o incercare de re-constituire a modului in care are loc geneza unei idei, teorii revolutionare. Genialitatea este un lucru cu atat mai greu cu cat presupun descoperire si creatie. E vorba si de inlaturarea neincrederii si consacrarea meritului pentru autorul unei asemenea descoperiri, ce presupune un abis mental, emotional si psihologic.
O noua descoperire matematica este clamata de o tanara college-dropout de 23 de ani in dauna tatalui ei, un un matematician genial ce a revolutionat de 2 ori domeniul. Geneza marilor idei presupune efort si cauzeaza alienare. Re-cunoastere , acknowledgment, cat mai ales authorship.

Lost in Translation

Un film bun. Un film emotionant, in ciuda, dar mai ales din cauza momentelor de pauza. E o poveste de dragoste care nu se intampla( ? ) , intre doua persoane aflate pasager, intr-un loc nou, destul de strident prin inadvertenta. E o apropiere cu atat mai fireasca cu cat mediul inseamna noutate, adaptabilitate temporara si tentativa de adecvare umana . Avantaje si dezavantaje conturate atat de clar in acest film.
Are acceptul lui Peter Bradshaw de la The Guardian ceea ce nu e lucru putin.
Martalogu is offline   Reply With Quote sendpm.gif