Thread: CANNES 2009
View Single Post
Old 12 Feb 2009, 16:13   #1
Gloria
Super Moderator
 
Gloria
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,342
CANNES 2009

Iata primele preconizari legate de filmele din competitia celui mai important festival de film al lumii: Cannes Film Festival. Titlurile ar putea sa intre in competitia oficiala de anul acesta, conform predictiilor The Hollywood Reporter. Festivalul va avea loc intre 13 si 24 mai 2009 si va avea un juriu prezidat de Isabelle Huppert. Cinemagia va fi prezenta la Cannes pentru a transmite cititorilor ei ce zic cei mai tari regizori ai momentului, cat de dura este competitia si ce vedete -actori/actrite au gafat sau au avut o interpretare-regal. In acest moment Thierry Frémaux si echipa sa vizioneaza sau a vazut deja urmatoarele filme, din care va putea alege, insa lista cu selectia oficiala se va da pe 23 aprilie 2009.

-The Time That Remains de Elia Suleiman ar trebui sa figureze in competitie. Regizorul a terminat de putin timp filmarile in Nazaret si s-ar putea intoarce dupa ce in 2002 a luat Premiul juriului la Cannes si premiul FIPRESCI cu Yadon ilaheyya/Divine Intervention.
-Antichrist de Lars von Trier ar putea sa fie surpriza festivalului. Willem Dafoe si Charlotte Gainsbourg formeaza un cuplu care - plangand moarteacopilului lor - se retrage intr-o cabana din munti, unde in curand incep sa se intample evenimente stranii, inspaimantatoare. Lars von Trier a obtinut in 2000 Palme d’Or pentru Dancer in the Dark, iar in 2005 a mai venit la Cannes cu Manderlay
-Alejandro Amenábar ar putea intra in competitie cu Agora, protagonista filmului fiind Rachel Weisz Un film de fictiune a carui poveste se petrece in Egiptul cucerit de romani, despre un sclav care se indreapta catre nou-aparuta religie a crestinismului in cautarea libertatii, dar care se si indragosteste de stapana sa, faimoasa Hypatia din Alexandria - profesor de filosofie cu convingeri ateiste.
-Pedro Almodóvar ar putea intra in competitie cu Los Abrazos rotos in care a distribuit-o pe Penélope Cruz.
-Tetro de Francis Ford Coppola are sanse sa intre in selectie anul acesta la Cannes. Filmul urmareste rivalitatile dintr-o familie de artisti italieni imigranti.
-Looking for Eric de Ken Loach e posibil sa faca parte, de asemenea, din lista oficiala. Cineastul englez va calca pe covorul rosu de la Cannes cu un film despre fotbal. Personajul sau Eric e un factor postal, fanatic al fotbalului, a carui viata se indreapta spre o criza atunci cand primeste cateva sfaturi de viata din partea fotbalistului Cantona.
-The Limits of Control de Jim Jarmusch va permite publicului cannez sa-l revada pe Bill Murray (prezent in 2005 la Cannes cu Broken Flowers, al aceluiasi regizor ), de data aceasta in distributie alaturi de Tilda Swinton. Ramane de vazut daca povestea unui misterios singuratic, a unui strain pe cale de a comite o crima se va regasi pe lista data publicitatii pe 23 aprilie.
-Inglorious Basterds de Quentin Tarantino ar putea sa fie gata cu post-productia pana in mai, astfel incat sa aiba intrare la Cannes, dupa ce in 1994 a obtinut Palme d’or cu Pulp Fiction.
-Mr Nobody de Jaco van Dormael are sanse, de asemenea, la selectie. Regizorul belgian nu a mai trecut pe la Cannes din 1996 cand concura pentru Palme d’Or cu Le Huitième Jour. Anul acesta, daca va intra in competitie, va cobori pe covorul rosu alaturi de Diane Kruger, maestra de ceremonii a festivalului in 2007, si de actorii Jared Leto, Sarah Polley si Linh Dan Pham. Povestea lui este despre Nemo Nobody care are parte de o existenta obisnuita alaturi de sotia Elise si cei 3 copii, pana in ziua in care lucrurile o iau razna si se trezeste in pielea unui batran, in anul 2092. La 120 de ani, Domnul Nimeni e cel mai batran om din lume si in acelasi timp ultimul muritor dintr-o omenire noua, in care nimeni nu mai moare. Singurele lucruri care il mai preocupa sunt daca si-a trait viata pe care a meritat-o, daca a iubit femeia potrivita si daca copii au fost precum ar fi trebuit sa fie… acum scopul lui e sa gaseasca raspuns acestor intrebari.
-Si Un prophète de Jacques Audiard ar putea fi luat in competitie anul acesta la Cannes. Audiard are o poveste despre inchisoare si prizonieri, in care il distribuie pe Niels Arestrup.

Si “Amintiri din Epoca de Aur” este foarte posibil sa aiba premiera mondiala la Cannes, mai sigura fiind selectia oficiala decat intrarea in competitie.
__________________
I am not lucky, I am good...
Gloria is offline   Reply With Quote sendpm.gif