View Single Post
Old 09 Feb 2009, 00:05   #17
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by costobocus:
Ba da, esti un tont!

In cel mai rau caz, un tont cu impresii de artist!

Quote:
TONT to'antã (tonþi, to'ante) si substantival (despre persoane sau despre manifestãrile lor) Care vãdeste lipsã de inteligenþã; prost; neghiob; tâmp; nãtãrãu; netot; nerod; stupid; nãuc; nãtâng; tãlãlãu. /Orig. nec.

sino
5. TONT adj., s. v. prost.

Pai sa vedem:

Lipsit de inteligenta nu sunt. No, te inseli! Chiar nu sunt, trust-me!
Prost? Cateodata. Pt ca fac aceleasi greseli, a treia oara chiar, a patra, a "n"-a oara. Si de multe ori nu sunt capabil sa rezolv problemele cotidiene de viata: de exemplu: atunci cand cineva e furios pe mine, nu reusesc sa il calmez orice i-as spune si oricum i-as spune, mai mult il infuriez. Si sfarsesc prin a deveni ca el in "conversatie", ajungem sa ne certam si, in multe cazuri, sfarsesc prin a o termina cu el. La modul asta, prost.
Neghiob, tamp, natarau, talalau, stupid? N-am fost niciodata. Poate intr-un personaj de film. Desi e greu.
Netot, nerod : Nu am mintea marginita si pricep lucrurile. Poate nu atat de usor ca altii dar daca le pricep mai greu ca ei asta inseamna ca le si pricep mult mai bine decat ei. Si nu actionez fara judecata. Decat cand am de reglat conturi si nu mai e timp de strategii, plan.
Nauc: Da. De multe ori sunt ametit, buimacit si dezorientat, buimac si naucit si zapacit. Daca nu dorm sau daca sunt beat. De uluit nu prea ma mai uluieste nimic. Nepriceput, da, desigur, nu ma pricep la prea multe.
Natang: Doar la modul nepriceperii (in unele domenii), naivitatii (in ultimul timp nu prea), neindemanarii (daca mi se spune sa fac 4 lucruri deodata, nu reusesc, 3, poate, 2, cu siguranta.), incapatanarii (trasatura personala), supararii (e interpretabil si mult prea complex de tratat aici), nervozitatii (cand rezultatul nu iese ca planul). Lenes sunt doar daca vreau sa nu fac nimic, se intampla doar voluntar, nu necontrolat.

In concluzie: nu sunt tont in sensul concret. Am defecte dar ele nu tin de prostie, tin de alte aspecte.

Impresii de artist nu am. DACA nu sunt artist, sunt constient de asta.
DACA sunt artist: daca ating uneori geniul unui artist, nu o afisez ostentativ, decat, poate, cu umor, ironie, pamflet, show.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif