in al doilea razboi mondial toti liderii politici si-au umplut miine de singe, de la ghetto-ul din varsovia pina la hiroshima. din cite stiu, churchill are pe constiinta dresda sau hamburg sau amindoua, dar dincolo de asta personajul mi-e simpatic. nimeni n-ar putea rosti ca el "we shall never surrender". si-a inspirat oamenii, a rezistat oricarei oferte de pace cu nazistii, a a riscat, a avut curaj.
ce nu mi-e clar din pasajele astea pe marginea teoriei conspiratiei este urmatorul fapt: daca aliatii doreau distrugrea si umilirea completa si dfinitiva a germaniei, de ce naiba au mai pus umarul la reconstructie? puteau sa-l lase pe stalin, se pricepea el mai bine, ii deporta pe toti in siberia.
misto scena in care von stauffenberg a fost prezentat fuhrerului. Cred ca l-au cocotat pe cruise pe un scaun, ca sa para mai inalt decit hitler. si inca ceva mi-a mai placut: zgomotul infernal al avioanelor ce zburau la joasa inaltime deasupra ofiterilor si trupei, mult mai eficient pentru a te introduce in atmosfera decit scenele propriu-zise de lupta. in rest, salutare cinemagia, long time no see