Thread: "Nunta mut?"
View Single Post
Old 02 Feb 2009, 08:48   #225
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Eu centrez, eu dau cu capul:

Da, e corect! Nu represaliile asupra nuntii care n-a mai vrut sa ramana muta o transforma pe fata violata in strigoi.

sunt doua povesti paralele:
1. povestea nuntii avand ca final executarea tuturor barbatilor si transformarea satului in ruine
2. povestea fetei avand ca final transformarea ei in strigoi care bantuie respectivele ruine.
(Singura legatura e ca in ambele povesti sovieticii sunt aia rai. Nici macar fata nu innebuneste cand afla ca se va insura iubitul ei, ci o gasim gata nebuna, dinainte de stabilirea nuntii - ar mai fi fost o legatura, dar tot nu atingea tema propusa a filmului)

De ce e rau ca-s doua povesti dpdv scenaristic?
Ca-s doua filme separate; iar daca-s puse impreuna, nu prea isi servesc una alteia (judecand dupa tema) : nici fata-strigoi nu e simbolica pt povestea nuntii, nici ruinele satului nu sunt simbol pentru povestea fetei.
Nu stiu de ce oare nu a murit mireasa in timpul represaliilor sau dupa (de inima rea, sa zicem) si sa bantuie ea dupa atata amar de ani satul-ruina. Parca ar fi fost mai coerent. Fara alte fete neconsolate si cu coronite in par.
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif