Originally Posted by Twinsen:
Nu, ma gandesc in principal la El Laberinto del Fauno. Un film care are cateva imagini memorabile, dar cu un scenariu care poate fi considerat imatur in cel mai bun caz sau propaganda ieftina in cel mai rau caz. Nu pretind ca sunt la curent cu istoria razboiului civil spaniol insa am mari indoieli ca pe de o parte erau numai oameni cinstiti painea lui Dumnezeu si pe cealalta parte niste psihopati sadici. Bine, se poate argumenta ca e un basm, nu un film istoric, dar am trecut de varsta la care orice basm ma lasa cu ochii largi.
|
acuma te inteleg perfect...e important si nivelul de la care vizionezi un film (sa nu crezi cumva ca te acuz de subiectivism, ca nu e asa
Originally Posted by Twinsen:
Din punctul meu de vedere, odata dezbracat de impactul visceral a violentei si a modului i care a fost filmat, nu mai ramane aproape nimic din El Laberinto del Fauno.
|
intr-un fantasy acest lucru se poate intampla foarte usor daca linia rosie a povestii nu duce inspre un deznodamant moralizator destul de solid
mi se pare mie sau subiectul este dus incetisor spre o analiza a filmelor lui Del Toro?