ar fi utile 2 intrebari
1. ce inseamna cultura?
2. cat snobism comporta vehicularea unor conventii factual -textualiste pana intr-atat incat orice sugestie minima bazata pe o analogie poetizata trebuie fixata la stalpul infamiei?
ce am spus eu a fost
Quote:
Antichitatea , evul mediu si oarecum perioada romantica a cinematografiei a avut loc timp de vreo 50 de ani de zile, in prima perioada a secolului trecut. Scenariul, personajele abundau de plezirism, atitudine oficioasa si de o mai mult decat evidenta exaltare a bunelor, sau relelor lor intentii. Tipologii clare , exprimate naiv.
|
nu cred ca este o o apreciere intrutotul deplasata. nu m-am sprijinit pe nici o teorie socioculturala cand am afirmat asta, dupa cum nici nu m-am gandit ca cinematograful in primii 50 de ani de viata era un model si o forma explicita de imperialism, teocratie sau umanism. no way.
de altfel nici nu am vrut eu sa demonstrez ca acelasi cinema ar urma cumva traseul ciclic al primilor 2100 de ani ai istoriei omenirii(300 iC-1800 AD) inflorire-decadere-renastere. no way, again.
eu m-am gandit la ceea ce este un fapt general acceptat si anume ca primii 50 de ani din istoria filmului reprezentau acel
Classical Hollywood cinema
face parte din natura umana in a imparti timpul in perioade. iar ultimii 50 de ani de cinema sunt mai diferiti in ce priveste tehnicile de filmare, tematica, personajele, montajul etc chiar daca s-au pastrat sistemul de studiouri sau star-systemul.
dupa cum din natura umana fac parte cerbicia, amorul propriu, sfatuitorismul asa zis dezinteresat, fixismul , reactia de grup etc.