Originally Posted by europe_east:
Vazut una bucata film misto: Happy-Go-Lucky, film de Mike Leigh, 2008, despre Poppy (Sally Hawkins), o fata care la prima vedere pare un pic saraca cu duhul, e bine dispusa tot timpul, rade, poarta dresuri rosii cu rochii verzi, si chicoteste tot timpul. Lumea tinde s-o considere anormala... Filmul e compus din momente, o lectie de flamenco cu o profesoara cu temperament, niste lectii de sofat cu un instructor care-i da lectii de normalitate, copii in scoala unde lucreaza, si in final ii apare in cale si un tip scos din cartile cu povesti (Samuel Roukin-- necunoscut! but... wow). Fabulos film! despre ce inseamna de fapt sa fii normal...
|
am vazut si eu filmul si stiam ca a mai scris cineva despre el...asa ca am scormonit si am gasit. si mie mi-a placut, si filmul si de sally (cand am citit comentariul tau, ma asteptam sa fie o tipa foarte frumoasa, genul ala enervant de perfectiune...dar nu...e tipa chiar expresiva). mi-a placut ritmul filmului si faptul ca, de fapt, nu s-a intamplat nimic (nici o drama bombastica, nici un eveniment decisiv). o felie de viata. desi tu vezi foarte mult optimism, eu am sesizat si o tenta de tristete la poppy, ca o umbra subtila. la final, un happy ending care trece usor, ca o barca, aproape ca nici nu-ti dai seama cand de termina. nice!