View Single Post
Old 18 Jan 2009, 13:35   #118
gionloc
Guru

gionloc

am vazut ieri dupa-masa Neinvinsa-i dragostea

subiectul era prmitator, tratat cu grija, incadrat intr-un sistem de productie corespunzator, putea fi o teen-drama insemnata, in stilul lui Larry Clark (avant la lettre!). pe de alta parte, cu referire la sistem, intre daneliuci si caderi ale constantinopolului, printre toate prostiile care se faceau p-atunci, subiectul asta oferea o sansa deosebita de afirmare, din pacate ratata pe date certe (vizibile pe ecran).

e foarte mult circ in film si chiar daca el vrea sa fie critic, e tare deranjant. nu foloseste nimanui acel tip de critica, e prea grosiera. prea multe interese colaterale fata de destinul Magdei, povestea ei s-ar fi denaturat in hatisurile prin care trece in film chiar daca (independent de restu situatiilor) ar fi fost exemplara in continut si in constructie.

mici scapari importante - Magda pe masa de la morga are venele umflate puternic si i se vede pulsul pe git.
secvente de horror de categorie B - trezirea Magdei, mina in grosplan, faþa apoi (am ris bine!)...
muzica tare proasta.
efecte de lumina gen disco de cartier (cheful devenit gang bang), care duc din nou inspre B movie.
bocelile tuturor - fie spalatorese de cadavre, fie uritescu, fie duban - urmate de certuri, batai, betii sau propuneri sinistre (vezi Duban invitindu-l pe necrofil sa o invie a doua oara pe Magda) - cabotinism continuu.

elementul pozitiv al filmului (in opinia mea, singurul) e Dana Magdici. datorita frumusetii e pur si simplu magnet. doar ca de multe ori am avut impresia ca a aterizat intr-un spatiu gresit.

daca as judeca izolat de ansamblu anumite secvente, as putea zice ca sint si clipe bunicele in film - in genere, cam tot ce e legat de viata tinerilor e ok in context romanesc. is din alta zona decit liceeni. dar si momentele astea devin usor expozitive, cautate, datorita faptului ca sint incorsetate intr-o poveste care priveste multe alte lucruri inutile pentru firul narativ primordial de pe ecran. si in lucrurile alea intregul se asfixiaza.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif