View Single Post
Old 14 Jan 2009, 07:26   #13
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by Pitbull:
Nu e bine.
Procesul a fost nelegitim; chiar si în acele conditii literalmente revolutionare (haos legislativ si constitutional), nu avea nici o acoperire, în afara urii viscerale (de înteles... de scuzat... dar nu si de justificat în plan obiectiv). Pretextul cu "teroristii", desigur, s-a värsat. Practic, "procesul si executia" au fost o combinatie de asasinat si linsaj, deghizate.
Cum bine stim, de-acum, Ceausestii au fost asasinati ca sä li se închidä gura. Stiau destule date incomode despre banda lui Iliescu - inclusiv relatia cu K.G.B.-ul si planurile lui Gorbaciov de a ne exporta si nouä un fel de perestroika. (Apropo, stiam încä din 1987: "Rusii l-au si stabilit pe urmasul lui Ceausescu la putere, un anume Iliescu; au avertizat clar: «Nu care cumva sä päteascä ceva, c-o sä aveti probleme!»... Asa cä omul stä si asteaptä moartea sau cäderea lui Ceausescu..." In 22 decembrie, pe la ora 16-17:00, când am ajuns acasä, fosta mea nevastä, care se uitase la televizor, mi-a spus: "A apärut si acel Iliescu...")
Ceausestii trebuia sä fie judecati corect si sä-si primeascä sentinta cuvenitä: închisoare pe viatä. Probabil ar fi fost eliberati pe motive de boalä peste câtiva ani; ar fi fost nedrept, dar scuzabil... Nu cred c-ar fi supravietuit ca "oameni de rând". Ar fi murit rapid, în chinuri psihice groaznice...

just....o manevra marsava cu miros intepator de lovitura de stat...executia? o mizerie bine orchestrata...dar de ce sa ne miram?...a se vedea mineriada de mai tarziu