View Single Post
Old 10 Jan 2009, 09:35   #24
Floydman
Guru

Floydman

Doresc sa contribui la aceasta mica (microscopica, deocamdata) emulatiune privind istoria romanilor (corect, nu doar a Romaniei) de pe forumul cinemagia.

Sunt convins ca oamenii (mai ales tinerii martzafoi si ageamii de care scriam in postul anterior, dar si tinerii cu cap din ziua de azi, cum ar fi cei de pe forumul asta) , trebuie sa isi cunoasca istoria, din motive evidente, explicate de clasici ca Herodot, Balcescu, Chicos Rostogan si Pit.

"- finke sa nu mai repetir greselile si sa pastrati valorile cele de seama din trekut, boilor si vitavercea, ca n-aveti aplikatiune! "

De aceea recomand un foarte bine sintetizat si impartial (desigur,e o opinie) articol despre istoria romanilor intre 1965 si 1989, care ar putea sa se regaseasca oricand intr-un manual de istorie, de preferat nu inainte de pagina cu Andreea Esca.

Se cheama "Viata lui Nicolae Ceausescu" si a aparut in editia pe noiembrie 2007 a revistei National Geographic Romania - paginile 38- 70 . Autor: Catalin Gruia. Fotografiile sunt foarte bine alese!

Deci - succes la citirea articolului recomandat :lol: - eu am numarul respectiv poate la un forumiting aduc copii xerox celor care doresc sa il citeasca.

PS: apropos, stiti ca s-a facut un studiu recent la nivel european privind gradul de intelegere a textelor la prima citire? nu vreti sa stiti cum sta esantionul romanesc :lol: . va zic: o maaaare parte din populatie nu intelege un text "cult" (e.g. - text de beletristica, sau articol de ziar serios) la prima citire, in sensul ca nu este in stare sa sintetizeze corect ideea citita, din prima. :sick:

O destul de mare parte din esantion- atentie! - cade la acest test si in CAZUL IN CARE TEXTUL "CULT" ESTE INLOCUIT CU UN TEXT "TABLOID".
:huh:

Nu spun exact procentele pentru ca nu le-am retinut exact. oricum la textul cult pare ca trecea de 50 % iar la cel tabloid de 20-30% din esantion.
Floydman is offline   Reply With Quote sendpm.gif