Nu intrati in panica:
nerozi au fost, nerozi sunt inca. Si vor fi intotdeauna.
elevi inteligenti la fel.
procentul de prosti e constant in tara asta, iar dupa cum stiti populatia e in scadere - ceea ce e un semn bun.
eu am prins binisor perioada comunista si pot sa va zic ca erau si pe atunci atat elevi tampiti cat si profesori indobitociti. Si de asemenea elevi eminenti si profesori asemenea.
elevii buni razbat in orice sistem: sa nu idealizam nici invatamantul comunist, nici sa-l festelim pe asta de acum. Se nasc si acum copii inteligenti care isi vad de treaba lor IN CIUDA INVATAMANTULUI, exact ca si pe vremuri. Un elev dobitoc de acum ar fi fost dobitoc si atunci, iar tara are nevoie de ei pentru clasa muncitoare. Ajung infractori acum cum ajungeau si atunci (sa nu credeti ca puscariile erau goale in vremea comunista). Accesul la informatie era mult mai greu atunci, si totusi cei care se straduiau o obtineau. O revista din strainatate era aur curat atunci, dar cat de bine era asimilata de cel care o capata!! Acum e simplu, dai pe google sau pe wikipedia sau etc. Ceea ce e bine.
Ba chiar mi se pare ca sunt tot mai multi copii inteligenti acum decat atunci.
Daca aveti date statistice, sa le auzim.
Aveam olimpici pe atunci, avem mici genii si acum.
Invatamantul nu se duce de rapa: suma defectelor pe care le avea atunci si acum e aceeasi.
Singurul lucru intristator este ca, din cauza saraciei, creste abandonul scolar. Aici sunt de acord.
|